15. Državno natjecanje u oranju Republike Hrvatske

Objavljeno: 04. 08. 2017.


PODIJELI:
U organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Savjetodavne službe i Udruge orača Grada Zagreba (UOGZ) i suorganizaciji Zagrebačkog Holdinga d.o.o., Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP), Fragarie d.o.o. i Poljoprivredne škole Zagreb, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva pojoprivrede, dana 02.09.2017. u Kupinečkom Kraljevcu, Grad Zagreb, održati će se 15. Državno natjecanje u oranju RH.

Grad Zagreb podržao je kandidaturu Udruge orača Grada Zagreba za domaćina Državnog natjecanja u oranju 2017. godine, te prihvatio pokroviteljstvo i sponzorstvo natjecanja, tim više što se ovogodišnje natjecanje održava na šezdesetu godišnjicu održavanja prvog natjecanja u oranju.

Naime, prvo natjecanje orača u Hrvatskoj održano je prije više od 50 godina, točnije 4. kolovoza 1957., na površinama tadašnjeg vrtlarskog poduzeća „Žitnjak“.

Grad Zagreb, putem Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, već dugi niz godina podržava rad Udruge orača Grada Zagreba i na taj način promovira oranje kao
najvažniju operaciju u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i najvažniju agrotehničku operaciju u obradi tla. Konstantna edukacija orača, putem organizacije natjecanja u oranju, kako županijskih tako i državnog, od iznimne je važnosti za uspješniju i učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju.

Više informacija o samom natjecanju i program očekujte uskoro! – stoji u obavijesti Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača.