27-godišnja vozačica đakovačkih reg. oznaka 25 puta snimljena u prekoračenju brzine

Objavljeno: 11. 03. 2021.


PODIJELI:

Prilikom obrađivanja snimki prekršaja sa stacionarnih kamera na vinkovačkom području, policijski su službenici uočili da je vozačica osobnog automobila đakovačkih registracijskih oznaka  na vinkovačkom području u razdoblju od prosinca 2019. do siječnja 2020. godine 25 puta snimljena u prekoračenju dopuštenih brzina kretanja.

Utvrđeno je kako je 27-godišnja vozačica koristila spomenuto vozilo u vlasništvu 23-godišnjaka, a koji ga nakon kupnje nije registrirao na svoje ime u zakonom predviđenom roku. Navedeno je rezultiralo opsežnim kriminalističkim istraživanjem budući da su sve obavijesti o počinjenom prekršaju upućene na adresu „starog“ vlasnika, koji je potom dostavljao traženu dokumentaciju i preslike kupoprodajnog ugovora. Sve navedeno je odužilo samo utvrđivanje identiteta sadašnjeg vlasnika vozila i vozačice, koja je svakodnevno kršila prometne propise ne obraćajući pozornost na stacionarnu kameru.

Nedugo nakon što je stanica za tehnički pregled Rješenjem ukinula registraciju vozila na zahtjev „starog“ vlasnika, policijski su službenici zatekli vozilo u prometu i isključili ga iz daljnjeg prometovanja,  a protiv vlasnika pokrenuli prekršajni postupak, kao i protiv vozačice za svaki počinjeni prekršaj s novčanim kaznama u predviđenim iznosima od 2000 i 5000 kuna – stoji u obavijesti Policijske uprave vukovarsko-srijemske.