300 000 KUNA ZA UREĐENJE ŠIROKOPOLJAČKOG GROBLJA

Objavljeno: 30. 09. 2016.


PODIJELI:

urgroblja

Ovo je jedan od dokaza da Grad osim što ulaže u gradsko groblje u Đakovu, skrbi i o grobljima u prigradskim naseljima – rekao je gradonačelnik Vinković na današnjoj konferenciji za novinare u Širokom Polju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bitno je naglasiti da uz samu obnovu groblja – oko 200 dužnih metara aleja, riječ je i o obnovi centralnog križa, kao i o obnovi cjelokupne mrtvačnice iznutra. Na zahtjev MO, s kojim imamo dobru suradnju, izgrađeno je i ovdje pripadajuće parkiralište uz samo groblje. Uz sadnju hortikulture, komunalno opremanje, nove klupe, koševe, ide i zelenilo koje će biti zasađeno na samom groblju. Ovo mjesto pijeteta, mjesto ispraćaja naših najmilijih, uoči Svi Svetih doživjet će potpunu preobrazbu, i do tada će kompletno biti završeno  – obećao je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.

Direktor Univerzala Mile Kaselj, istaknuo je da će ove godine biti posađeno desetak novih drveća, koje će biti isto kao i u Đakovu, a ostala drveća će biti mijenjana periodično svake godine na zahtjev Mjesnog odbora.

Istaknuvši dobru suradnju s Gradom predsjednik MO Pavo Kovačević je rekao kako je ovo jako značajna investicija za Široko Polje.

 

 

.