380 MILIJUNA KUNA ZA OBNOVU KULTURNE BAŠTINE

Objavljeno: 01. 02. 2016.


PODIJELI:

kulturnabaština

Danas počinje zaprimanje projektnih prijedloga za natječaj „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ u vrijednosti 380 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva korisnike na dostavu projektnih prijedloga za natječaj „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“, putem kojeg će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj korisnicima dodijeliti 380 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

“Ovo je izvrsna prilika da iskoristimo dosad najveća sredstva iz EU fondova za očuvanje kulturne baštine, kako bismo obnovili kulturnu baštinu Lijepe naše, povećali broj zaposlenih i dodatno obogatili turističku ponudu. Na taj način doprinjet ćemo i društveno gospodarskom razvoju pojedine regije kao i cijele domovine, čineći je prepoznatljivim turističkim odredištem. Krećemo punom parom naprijed, a ovo je tek početak”, istaknuo je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić. /Opširnije: strukturnifondovi.hr/
.