5. Memorijalni maraton Đakovo – Koritna

Objavljeno: 24. 07. 2017.


PODIJELI:

U spomen na poginule branitelje Grada Đakova, Đakovštine i Općine Semeljci, Udruga maratonaca „Glasnici istine“  i Udruga veterana 3. Gardijske brigade – Ogranak Đakovo organizirali su jučer (nedjelja, 23. srpnja) 5. Memorijalni maraton Đakovo – Koritna. Maraton je održan pod pokroviteljstvom Grada Đakova i Općine Semeljci.

Maraton je nastao na inicijativu Mirka Ervačića, ultramaratonca iz Koritne, te uz logističku podršku njegovog brata Zorana, koji su inače i braća poginulog hrvatskog branitelja Željka Ervačića.

Cilj maratona je odati počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Đakovštine i Općine Semeljci.

Na samom startu ispred đakovačke katedrale pozdravnim riječima sudionicima su se obratili organizatori Pavo Tutenov, predsjednik Udruge maratonaca˝Glasnici istine˝ te Damir Kovačević, predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ Ogranak Đakovo, koji su ih skupa s predsjednikom Koordinacije braniteljskih udruga Grada Đakova Igorom Švaraka, ispratili put Koritne.

Na svom putu maratonci su zastajali ispred svih Spomen obilježja poginulim braniteljima kako bi im odali dužnu počast.


U Semeljcima je sudionike dočekao donačelnik Općine Semeljci Mirko Miladinović, dok je ciljno odredište Maratona bilo mjesno groblje u Koritni, gdje je odana počast dvojici poginulih branitelja iz Koritne: Dragi Crnogorcu i Željku Ervačiću.

Na kraju je svim sudionicima riječi zahvale uputio  načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević, te zajedno sa organizatorima Pavom Tutenovom i Damirom Kovačevićem podijelio prigodne Zahvalnice, isto tako i svima koji su pomogli u realizaciji ovog maratona.

Maraton su trčali: Mirko Ervačić iz Koritne, Mario Kovač iz Virovitice, Siniša Kanis iz Našica, Hrvoje Habuš iz Zagreba, Ivica Lenard iz Josipovca, Marijan Iža iz Osijeka, Zlatko Romanović iz Antunovca te Slatinčani Goran Draksler, Željko Nikolić, Danijel Dunković i Pavo Tutenov uz logističku podršku Zorana Ervačića i Mate Vidića.

Zoran Ervačić