50 HRVATSKIH ŠKOLA POVEZANO WIFI MREŽOM, MEĐU NJIMA I OŠ “VLADIMIR NAZOR” IZ ĐAKOVA

Objavljeno: 20. 09. 2016.


PODIJELI:

freewifi

30 osnovnih i 20 srednjih škola širom Hrvatske s više od 26.000 učenika koristit će WiFi mrežu u učionicama zahvaljujući uspješnoj implementaciji projekta od strane Microsofta Hrvatska i CARNeta i uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Projekt je u potpunosti financiran od strane tvrtke Microsoft Hrvatska i provodi se u suradnji s CARNetom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, kao dio usmjerenja Microsofta na pružanje korištenja moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi i pomaganje mladim generacijama da postanu konkurentni na tržištu rada.

Osim brzog pristupa Internetu, škole će dobiti visoku razinu sigurnosti i kontrole spajanja na mrežu s obzirom da će učenici moći pristupati mreži samo kroz njihove AII@edu identitete čime automatski dobivaju pristup školskom sustavu te MS Officeu 365.

Implementacija Wi-Fi mreže u osnovnim i srednjim školama širom Hrvatske je samo jedan od brojnih Microsoft projekata u području obrazovanja. Treba naglasiti kako je Microsoft kompletnom obrazovnom sustavu u Hrvatskoj, od osnovnih škola do fakulteta, ustupio besplatno korištenje Office 365 Education, koji uključuje Office Online , 1TB OneDrive kapaciteta za pohranjivanje podataka, Yammer te Sharepoint stranice.

 Uz to, svi nastavnici i učenici imaju pravo besplatno preuzeti i instalirati Office aplikacije na 5 računala. Usluga je dostupna za 800.000 učenika, studenata, nastavnika, profesora i drugih djelatnika obrazovnih ustanova, a s obzirom da korištenje ovog softvera zahtijeva većina poslodavaca, društvena korist je nesumnjivo velika. Besplatno korištenje Office 365 je sastavni dio Education Transformation Agreement (ETA), potpisanim s MZOS-om, koji omogućuje izvrsnost i inovaciju te razvijanje vještina potrebnih za poslove 21. stoljeća – piše između ostalog Srednja.hr.

 

 

.