7. ĐAKOVAČKI REZOVI

Objavljeno: 21. 06. 2016.


PODIJELI:

REZOVI2

Sutra na đakovačkom gradskom Korzu počinju 7. Đakovački rezovi. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Đakovo i Auto Zubak. Medijski pokrovitelj Rezova je portal Drum.hr.

Na otvorenju Rezova publiku očekuje glazbeno-filmska poslastica u izvedbi Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, koji će Rezove otvoriti odličnom filmskom glazbom, a potom slijedi projekcija Đakovačkih kronika.

7.REZOVI1“Oni nešto stariji dobro se sjećaju kronika koje su snimali članovi Foto-kino kluba Đakovo koji slavi 65. rođendan, a mi ćemo im sutra dati priliku da se prisjete nekih lijepih i zanimljivih događaja iz povijesti našega Grada. Ove godine obilježavamo i 50 godina Đakovačkih vezova te 70 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture, a ovo je naš mali doprinos svih tim godinama i svima koji su tih godina stvarali”, napomenula je predsjednica Đakovačkih rezova, Sanja Bježančević.

“I naš festival Srce Slavonije ove godine slavi svoj 40. rođendan i to ga čini jednim od najstarijih festivala etno filma na svijetu. I zvuči pomalo čudno za naš mali grad, ali je tako”, napominje Bježančević.

“Festival je započeo davne 1976. godine kao 3F ili Festival filmova o folkloru na razini bivše države i održavao se bienalno. Nakon šest festivalskih izdanja, zbog financijskih problema te dolaska Domovinskog rata, 3F je napravio dugu pauzu. Nakon osnutka Đakovačkih rezova, festival je nastavljen 2010. godine i to na međunarodnoj razini. U svojih 40 godina prikazao je mnoštvo filmova i to sa svih kontinenata. Ove godine na Srce Slavonije stiglo je 154 filma iz 51 zemlje svijeta,” napominje predsjednica Đakovačkih rezova.

“Očekujemo sve zainteresirane da nam se pridruže na sedmom izdanju Rezova. Možemo obećati puno dobrih filmova, dobre glazbe za koju je zadužen Elemental, odličnu predstavu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka i naravno zabavu, što za one najmlađe tako i za one starije!”, zaključila je Bježančević.

Program 7. Đakovačkih rezova pročitajte u nastavku:

Srijeda, 22. lipnja 2016.

20.30 filmska glazba u izvedbi Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, Korzo

21.00 projekcija Đakovačkih kronika povodom 40. obljetnice Etno film festivala Srce Slavonije, 50. obljetnice Đakovačkih vezova, 65. obljetnice FKK Đakovo i 70. obljetnice Hrvatske zajednice tehničke kulture, Korzo

Četvrtak, 23. lipnja 2016.

FESTIVALFOLKLORA9.oo filmska radionica za djecu Dječjeg vrtića Đakovo, Dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret i Dječjeg vrtića Zvrk, Korzo

10.00 kazališna predstava Branka Mihaljevića, Vesela avlija, u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Kino

10.00 1. projekcija EFF Srce Slavonije, Korzo

14.00 2. projekcija EFF Srce Slavonije

18.oo 3. projekcija EFF Srce Slavonije

21.00 premijera reportažnog i animiranog uratka nastalih na radionicama EDIT COMICS u OŠ V. Nazor Đakovo

21.15 4. projekcija EFF Srce Slavonije

Petak, 24. lipnja 2016.

10.oo 5. projekcija EFF Srce Slavonije

18.00 6. projekcija EFF Srce Slavonije

21.00 7. projekcija EFF Srce Slavonije

23.00 koncert grupe Elemental, Vezovski šator

Raspored projekcija 13. EFF Srce Slavonije potražite OVDJE.