8 300 učenika manje je ove školske godine upisano u Slavoniji

Objavljeno: 18. 04. 2017.


PODIJELI:

Najveće smanjenje upisa učenika u odnosu na prošlu školsku godinu imaju Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka i Vukovarsko-srijemska županija – piše 24 sata

Čak 8301 učenik manje ove je školske godine upisano u osnovne i srednje škole šest županija s područja Slavonije i Moslavine.

Najveće smanjenje upisa učenika u odnosu na prošlu školsku godinu imaju Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka i Vukovarsko srijemska županija. Ako broj od 8301 osnovca i srednjoškolaca podijelimo s 30, odnosno prosječnim brojem đaka u razredu, onda ispada da je ove godine u tri spomenute županije te Virovitičko-podravsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku upisano čak 276 razreda manje. Prema podacima koje smo dobili od županijskih ureda za obrazovanje, 249 osnovaca i 547 srednjoškolaca upisano je manje u Virovitičko-podravskoj županiji. Osnovne škole u Požeško-slavonskoj županiji imaju 366 đaka manje, a srednje 197 đaka manje – piše između ostalog 24 sata, o činjenicama koje mi svi znamo, samo što  pokušavamo oči držati zatvorene.