Adrić: Grad Đakovo “sa zahvalnošću” prihvatio derutnu zgradu Mimoze i odrekao se svog novca – Hoće li dogradonačelnik Galić biti volonter?

Objavljeno: 26. 05. 2021.


PODIJELI:

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu grada Đakova Mirjana Adrić održala je konferenciju za novinare ispred Mimoze podsjetivši na dvojbene odredbe Ugovora o darovanju te nekretnine Gradu od strane države.

 

PONOS ĐAKOVA DANAS JE SRAMOTA GRADA

Nekadašnji ponos Đakova danas je sramota, ali još uvijek i potencijal grada o kojemu aktualna vlast šuti – rekla je Mirjana Adrić na početku konferencije za medije.

2017. godine dogodila se promjena u našem gradu, politička promjena, došlo je do promjene vlasti, tu onda vertikala dolazi do izražaja. Vjerojatno se nije racionalno razmišljalo što bi bilo dobro za grad Đakovo, nego što je dobro za zadovoljiti vertikalu.

“DAROVANJE SA ZAHVALNOŠĆU”

Republika Hrvatska kao vlasnik daruje Gradu Đakovu nekretninu veličine 837 000 m2 za javne i društvene potrebe Grada Đakova, dakle točno je decidirano. Obdarenik učinjeno darovanje prihvaća u cijelosti i sa zahvalnošću. Tržišna vrijednost je bila 24.333.466,80 kn. Obdarenik odnosno Grad Đakovo se odriče svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj kao i eventualno kasnije pronađena potraživanja prema Republici Hrvatskoj koja su nastala od dana sklapanja ovog Ugovora. Obdarenik preuzima sve obveze koje bi eventualno proizašle naknadno. Obdarenik – Grad Đakovo se obvezuje darovane nekretnine privesti namjeni utvrđene Članku 2 dakle za javne potrebe Ugovora u roku od 5 godina od dana sklapanja Ugovora te ne može darovane nekretnine koristiti za drugu namjenu.

PRIHVAĆENE OBVEZE ZABRINJAVAJU SVE OSIM AKTUALNOG GRADONAČELNIKA

Taj ugovor je potpisan početkom 2019. godine i rok za primjenu Mimoze svrsi je 2024. godina, odnosno pet godina.

Obaveze koje je potpisao aktualni gradonačelnik oko Mimoze zabrinjavaju, ali isto tako zabrinjava i činjenica da to ne zabrinjava aktualnog gradonačelnika – naglasila je Adrić.

HOĆE LI DOGRADONAČELNIK GALIĆ BITI VOLONTER? – GRAD ĆE VODITI PRAVI GRADONAČELNIK, ANTUN GALIĆ ILI TATA?

Kad sam već kod aktualnog gradonačelnika, ovih dana se on se pojavljuje bez dogradonačelnika Galića za kojeg znamo da je živahan i sveprisutan. Još uvijek nam nije predstavio hoće li biti volonter dogradonačelnik, hoće li biti profesionalac dogradonačelnik. Budući da znamo da je aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik, a naravno da se radi o čovjeku prosječnih intelektualnih i svakih drugih sposobnosti, teško je vjerovati da će on moći voditi Grad i biti u Saboru. U tom slučaju nameće se pitanje hoće li Grad voditi, odnosno pravi gradonačelnik biti Antun Galić kojeg ovih dana ne viđamo iz nepoznatih razloga ili će konačno grad voditi tata?

DARKO GRIGIĆ O PRIHVAĆANJU SVOJE KANDIDATURE ZA ZAMJENIKA GRADONAČELNICE

Želim naglasiti, moj jedini uvjet za kandidaturu je bio da svoj posao zamjenika gradonačelnice obavljam kao volonter. Vidite i sami u kakvom je stanju grad i činjenici što imamo dva profesionalna i stručna zamjenika gradonačelnika. Najavljuju se novi mega projekti, a puno je toga nedovršeno – rekao je kandidat za zamjenika gradonačelnice Darko Grigić.

MIRJANA ADRIĆ O SUČELJAVANJU

Mislim da sam bila vrlo konkretna, ovih dana sam tražila očitovanje mog protukandidata, kad on odgovori na moj poziv, vrlo rado – poručila je na kraju nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu grada Đakova Mirjana Adrić. (Foto: Radio Đakovo)