Adrić: Radove u Preradovićevoj ulici otvorio je 2017. godine tadašnji gradonačelnik Vinković – Recite ne znamo raditi i idite

Objavljeno: 21. 05. 2021.


PODIJELI:

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić održala je danas konferenciju za medije u Preradovićevoj ulici u Đakovu, ulici koja je već nekoliko godina doslovno raskopana.

 

AKO NE ZNAJU ODRADITI POSAO ONI KOJI SU PLAĆENI, ODRADIT ĆEMO GA MI – BILO KAKO

Tristotinjak metara od centra grada, više nego tragično je da se 2-3 km proteže raskopana Preradovićeva ulica.

Ovo je moja prva presica ovdje, a ja se usudim reći i zadnja. Zato što ovo stanje je neodrživo, ne budu li znali odraditi oni koji su zato plaćeni, odradit ćemo ga mi, pa bilo kako. Pokazat ćemo institucijama koje ne znaju raditi svoj posao, a što je najžalosnije za sve to su imali novaca.

Radi se o tome da su sredstva bila osigurana.

RADOVE JE OTVORIO JOŠ 2017. TADAŠNJI GRADONAČELNIK VINKOVIĆ

Ako polazimo od činjenice da je u travnju 2017. godine radove u Preradovićevoj ulici otvorio, tada aktualni gradonačelnik Vinković. Gdje su sva sredstva bila osigurana od strane Hrvatskih cesta, dakle novaca je bilo.

Rok za izvođenje radova je bio 24 mjeseca, u travnju 2019. godine su trebali biti gotovi radovi ovdje, koji su podrazumijevali cestu, kolne ulaze, nogostupe i biciklističke staze.

AKTUALNA VLAST TREBALA BI ZAHVALITI SE I OTIĆI

U studenom 2018. godine dogodila se Aglomeracija koja se trebala uklopiti u taj projekt.

Ovo nije ni amaterizam, ovo je nešto prestrašno.

Aktualna vlast lijepo bi trebala reći, ljudi precijenili smo se, ne znamo, ispričavamo se.

Zahvalit ćemo se i otići ćemo. To je sve što u ovom trenutku aktualna gradska vlast može reći.

ŠTO SE ZAPRAVO OVDJE DOGAĐA? MOŽE LI MI NETKO OBJASNITI?

Novci, kada pričamo o Aglomeraciji, su bili 267 000 kuna, od čega je 71 % bilo iz sredstava EU fondova, a dio novaca je dala država.

Svega 4 % novaca je dao Đakovački vodovod.

Može li meni netko objasniti što se zapravo ovdje događa – rekla je između ostalog na konferenciji za medije danas u Preradovićevoj ulici, nezavisna kandidatkinja Mirjana Adrić.