ANTE RASPUDIĆ NOVI HRVATSKI KRALJ ALKOHOLA

Objavljeno: 07. 09. 2016.


PODIJELI:

raspudić

Meteor grupa iz Đakova otkupila 67,5 posto potraživanja Badela.

Tvrtka Badel 1862, nakon višegodišnje poslovne agonije uzrokovane (ne)namjernim pogreškama bivših uprava ovaj bi tjedan trebala konačno dobiti novog vlasnika. Bit će to, po svemu sudeći, Meteor grupa iz Đakova koja već u vlasništvu drži jedan dio proizvodnje (jaka alkoholna pića i brend Kisko) iz svojedobno kvaziprivatizacijom razmrvljenog Badela – stoji u Poslovnom dnevniku.

Meteor grupa uspjela je navodno, prema Panenićevoj (ministar gospodarstva) izjavi koju je jučer dao medijima, otkupiti 67,5 posto potraživanja Badela, što znači da “drži većinu potraživanja, pa može odlučiti o nastavku i modelu predstečajne nagodbe”. Panenić, međutim, nije skrivao nezadovoljstvo takvim raspletom, pa je dodao kako je od “povjerenstva zatražio da utvrdi jesu li ugovori o preuzimanju potraživanja izvršni ili opcijski”.

“Badel Sisak i Badel 1862 svojedobno su bili jedna tvrtka, a onda ih je netko razdvojio. Smatram da je bolje ponovno udružiti poslovanje nego se tržišno natjecati. Kao konkurenti koji se nadmeću jedan protiv drugoga ostavljamo veći prostor inozemnim multinacionalkama koje će to i te kako znati iskoristiti”, kazao je Rapudić potvrđujući golemu zainteresiranost za Badel 1862 – piše između ostalog Poslovni dnevnik.

 

.