Anušić darivao medicinske sestre povodom njihovog dana

Objavljeno: 12. 05. 2017.


PODIJELI:

Povodom današnjeg Međunarodnog dana medicinskih sestara saborski zastupnik i kandidat HDZ-a za župana Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, posjetio je Kliniku za ginekologiju i opstreticiju u KBC-u Osijek.

Razgovarao je s medicinskim osobljem o problemima s kojima se susreću tijekom svog predanog rada. Najveći problem je birokracija pa se tako najviše bore za priznavanje školovanja, a Anušić je podržao inicijativu koju je pokrenuo Liječnički zbor i Hrvatska komora liječničkih sestara.

„Hvala gospodinu Anušiću na razumijevanju. Mi imamo 43 magistre sestrinstva, imamo zaista kvalitetne medicinske sestre koje ulažu u cjeloživotno obrazovanje. One su cijeli svoj život uz naše pacijente i drago mi je da njihov rad i trud netko prepoznaje i podupire.“ – kazala je Nevenka Begić, pomoćnica ravnatelja KBC-a Osijek za sestrinstvo.

Samo u KBC-u Osijek ima 1279 medicinskih sestara, one su u Hrvatskoj velika populacija, 24 sata su uz pacijenta, pomoć su liječnicima i iznimno su požrtvovne.

„Svi koji su morali iz nekog razloga boraviti u bolnici znaju koliko su važne medicinske sestre i sve što one rade za pacijente. Moja inicijativa prema državnom vrhu bit će u interesu svih djelatnika u zdravstvu. Kao saborski zastupnik, zajedno s kolegom zastupnikom Vlatkom Kopićem, razgovarat ću s ministrom Kujundžićem kako bi se adekvatno riješio problem priznavanja stručne spreme medicinskih sestara.“ – rekao je Anušić.

Posljednjih dana bili smo svjedoci i napada na medicinske sestre od strane pacijenata upravo u KBC-u Osijek.

„Najoštrije osuđujem napade na sve savjesne i stručne djelatnike bez obzira koju djelatnost obavljaju. Tražit ćemo njihovu zaštitu kako bi i dalje mogli nesmetano i profesionalno obavljati svoj posao.“ – izjavio je Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Međunarodni dan medicinskih sestrara osječkim je medicinskim sestrama Ivan Anušić čestitao i košarama slatkih proizvoda osječke tvrtke Kandit.

ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije