Anušić: Idemo prema novoj pobjedi jer birači žele promjene

Objavljeno: 23. 05. 2017.


PODIJELI:
Na danas održanoj konferenciji za medije, kandidat za župana Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić predstavio je pobjedničke rezultate s održanih lokalnih izbora koji su ujedno i povijesno najbolji ostvaren rezultat Hrvatske demokratske zajednice u Osječko-baranjske županije koja je samostalno izašla na izbore.

 

„Ostvaren je vrhunski rezultat Hrvatske demokratske zajednice u cijeloj županiji, ali i pojedinačno u brojnim gradovima i općinama. Imamo veliku podršku brojnih vijećnika koji nisu bili na našoj listi pa je tako već složena i većina u Skupštini Osječko-baranjske županije.“ – rekao je Anušić te prokomentirao ovogodišnje izborne rezultate s onima iz 2013. godine.

Naime, HDZ će predstavljati 253 gradska i općinska vijećnika dok je to u proteklom mandatu činilo njih 181 dok će u Županijskoj skupštini sada biti 24 vijećnika iz HDZ-a, a bilo ih je 15. HDZ u ovoj županiji već sada ima 2 novoizabrana gradonačelnika i 20 načelnika dok ih još ukupno 10 gradonačelnika i načelnika čeka pobjedu u drugom krugu.

 

Ostalo je još manje od dva tjedna do drugog kruga lokalnih izbora, a Anušić je rekao kako je već krenuo prema novoj pobjedi nakon koje će početi raditi na razvoju i napretku Osječko-baranjske županije.

 „Čak 70 % birača reklo je da želi promjene na ovim izborima, a tu promjenu donosi upravo Hrvatska demokratska zajednica u Osječko-baranjskoj županiji sa mnom na čelu. Ljudi žele novi početak i žele sudjelovati u promjenama. Više puta sam naglašavao kako nam je potrebna i politička stabilnost i sinergija između Vlade RH, Županije te svih gradova i općina.“ – kazao je Anušić te pozvao sve, bez obzira na političku pripadnost, da podrže njegovu viziju i strategiju razvoja Osječko-baranjske županije koju će početi provoditi kao novi župan.

Martina Gavran, mag.cult.                                                      
Glasnogovornica HDZ-a Osječko-baranjske županije