Anušić održao radni sastanak s JPVP Grada Osijeka

Objavljeno: 30. 05. 2017.


PODIJELI:

Vatrogascima ćemo osigurati adekvatne uvjete rada i bolju opremu

 

 

Svjestan mnogobrojnih problema s kojima se susreće Javna profesionalna vatrogasna postrojba u Osijeku Ivan Anušić, saborski zastupnik i kandidat za župana Osječko-baranjske županije, održao je s njima radni sastanak.

„Usluge naših vatrogasaca zaista su na zavidnom profesionalnom nivou koji jamči sigurnost građana. No, upoznat sam s problemima vatrogasnih postrojbi jer aktivno komuniciramo već duže vrijeme.“ – rekao je Anušić te istaknuo kako njihovi problemi nisu nerješivi i kako će suradnjom doći zajedničkog rješenja.

 

Pero Čeman zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe ukazao je na radnom sastanku na važnost i značaj vatrogasaca čija profesionalnost i u najtežim uvjetima nikada nije bila upitna. Osječki vatrogasci svakodnevno spašavaju živote i imovine, gase požar, pružaju pomoć na brojnim intervencijama te pomažu u elementarnim nepogodama i katastrofama ako do njih dođe.

„Puno toga moramo obnoviti zbog kvalitetnog funkcioniranja same postrojbe. Namijenjena financijska sredstva jednostavno nisu dovoljna, a to sve rezultira odgodom redovitog servisa strojeva i uređaja. Također, nedostaje nam radne odjeće te zaštitnih odijela i obuće.“ – kazao je Čeman te rekao kako će s Anušićem i dalje nastaviti započetu suradnju jer je pokazao iskrene namjere i želju da im pomogne svjestan njihove trenutne situacije.

„Sustavnim smanjivanjem financijskih sredstava vatrogascima su znatno otežani radni uvjeti. Potrebno je pripremiti određena zakonska i financijska rješenja kako bi oni radili u adekvatnim uvjetima i imali bolju opremu. Rješenja naravno postoje samo se trebaju provesti, a to ću kao župan Osječko-baranjske županije i učiniti.“ – zaključio je Anušić.

Martina Gavran, mag.cult.

Glasnogovornica HDZ-a Osječko-baranjske županije