Arriva grupa (Panturist) preuzima požeški APP

Objavljeno: 27. 07. 2017.


PODIJELI:

Neslužbeno doznajemo da će od 1. kolovoza Arriva preuzeti punu nadležnost nad APP-om tako da neće trebati dugo čekati razvoj situacije oko te nekad poznate požeške domaće tvrtke – piše Požega.eu.

Ostaje i veliko pitanje što će biti s vlasničkim udjelom grada Požege u tvrtki APP odnosno na koji će se sad način sve to regulirati.

APP trenutno ima više od 160 autobusa i više od 360 zaposlenih. Može li promjena vlasničke strukture bitno utjecati na broj zaposlenih, ali i na sve djelatnosti koje su obavljane u sklopu tvrtke APP dd? Sve će se to u veoma kratkom vremenu vidjeti, a da će biti kao što je nekada bilo u to je jako teško povjerovati.

Osnovna djelatnost Arrive (uglavnom putem Panturista, tvrtke pod njezinom kontrolom) je pružanje usluga putničkog prijevoza, a društvo se bavi uslugama turoperatora i putničke agencije, te upravlja kolodvorom u Đakovu. Neizravnu kontrolu nad Arrivom putem više poduzetnika ostvaruje Deutsche Bahn iz Berlina, a Arriva ima mrežu sa više od 300 pojedinačnih linija u domaćem prijevozu, te ima redovite međunarodne linije – piše između ostalog Požega.eu.