BELIŠĆE EUROPSKI GRAD SPORTA 2017. GODINE!

Objavljeno: 13. 07. 2016.


PODIJELI:

bel copy

Grad Belišće postao je ponosni vlasnik titule Europski grad sporta 2017. godine!!!

Tim je povodom gradonačelnik Belišća Dinko Burić danas, 13. srpnja 2016. godine, sazvao konferenciju za novinare kako bi izvijestio javnost o ovom povijesnom trenutku za Belišće.

Europski grad sporta prestižna je titula koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu. Nagrada se dodjeljuje u trima kategorijama: veliki gradovi iznad 500.000 stanovnika, srednji od 25.000 do 500.000 stanovnika te mali gradovi koji imaju manje od 25.000 stanovnika, u koju pripada i Belišće.

Ovim vrijednim naslovom gradu Belišću otvaraju se brojne nove mogućnosti za suradnju s ostalim hrvatskim i europskim gradovima, nove mogućnosti financiranja i izdvajanja sredstava za sport, a u tome smjeru se već krenulo prijavom projekta prekogranične suradnje s Mađarskom. Radi se o suradnji između mađarskog Siklosa i Belišća, a u sklopu projekta se planiraju izgraditi tereni s umjetnom travom te organizirati škole nogometa i kampovi za djecu u oba grada – navodi se između ostalog na Službenim stranicama Grada Belišća .

 

.