BESPLATNI KAMENČIĆI ZA UREĐENJE GROBLJA

Objavljeno: 28. 10. 2016.


PODIJELI:

univerzalkamencici

Dekorativnim kamenčićima Univerzal pomaže građanima urediti grobnice uoči Svih svetih

ĐAKOVO – Uoči blagdana Svih svetih dovršeno je uređenje svih đakovačkih groblja. Nove su aleje na mjesnim grobljima u Selcima Đakovačkim, Piškorevcima, Kuševcu i Širokom Polju. U potpunosti su završene nove kuće oproštaja u Novim Perkovcima i Budrovcima, gdje je izgrađena i nova asfaltna pristupna cesta s parkiralištem. Na Gradskom je groblju uređena je još jedna nova aleja, u tijeku je gradnja novog kolnoga ulaza iz Ulice Otona Ivekovića, a na gornjem su dijelu groblja montirani novi kandelaberi. Time je zaključen ovogodišnji investicijski ciklus Grada Đakova i Univerzala u groblja, što u gradskom komunalcu, kako se radi o podizanju komunalnog infrastrukturnog standarda, smatraju ulaganjem u trajne vrijednosti, vraćajući na taj način i dio obveze prema pokojnima koji su tijekom svog života i radnog vijeka učinili puno za cijelu društvenu zajednicu.

univerzalkamencici1– Svim građanima zahvaljujemo na strpljivosti i razumijevanju, posebno zadnjih dana kada su groblja postala sve posjećenija, iako su se još odvijali brojni radovi. Ove smo godine sugrađanima pred blagdan Svih svetih odlučili izaći u susret osiguravanjem besplatnih dekorativnih kamenčića i sipinom za uređenje grobnih mjesta i prostora neposredno uz grobnice najmilijih, tamo gdje zbog nepravilnog rasporeda grobnica nije bilo moguće izgraditi aleje ili gdje je pistup grobnicama otežan, kaže Univerzalov direktor Mile Kaselj. Tako se na prikladnim mjestima na Gradskom groblju i svim prigradskim grobljima nalaze kamenčići kojima se građani mogu poslužiti potpuno besplatno i ponijeti ih do grobova dragih osoba. Novitet za Sisvete, dodaje Kaselj, bit će cjelogodišnja praksa i kamenčići će se moći koristiti tijekom cijele godine, bez naknade!

Kao i svake godine, Univerzal je u svojoj cvjećarnici i prodavaonici u Gajevoj ulici 31 pripremio bogatu ponudu aranžmana od umjetnog i živog cvijeća, krizantema, špina, lampiona i prigodnog blagdanskog asortimana. Na kolnom su ulazu u Gradsko groblje iz Ulice biskupa Mandića postavljene i drvene kućice, gdje se također može nabaviti sve iz Univerzalovog blagdanskog izloga. – Podsjećamo da naši djelatnici po željama klijenata uređuju i čiste grobnice i spomenike, dekorirajući ih cvijećem i svijećama po izboru naručitelja, zaključuje Kaselj.

 

 

.