BESPLATNO VOĆE I POVRĆE ZA SVE UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA, TE UČENIČKIH DOMOVA

Objavljeno: 14. 06. 2016.


PODIJELI:

VOĆEPOVRĆE

Sljedeće školske godine besplatno voće i povrće za sve učenike osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u Hrvatskoj – nova Shema školskog voća i povrća

U Shemu će biti uključeni svi učenici osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, ukupno 1 393 škola odnosno 503 236 učenika, kojima će se voće i povrće ponuditi kao obrok kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Dobavljači koji ispunjavaju uvjete iz javnog poziva i škole koje mogu sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća moraju sklopiti Ugovor o pristupanju Shemi školskog voća i povrća. Sklopljene Ugovore dobavljači moraju dostaviti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 20. srpnja 2016godine. Procijenjeni iznos potpore po učeniku iznosi bez pdv-a 4,29 eura odnosno 32,76 kn  dok je iznos sa PDV-om 5,36 eura odnosno 40,95 kn obračunato prema tečaju Europske centralne banke na dan 31. prosinca 2015. godine. Procijenjeni iznos potpore po učeniku izračunat je na osnovi broja učenika upisanih u osnovnim, srednjim škola i učeničkim domovima 2015./2016. koji mogu sudjelovati u provedbi Sheme školskog voća i povrća iznosa planiranog za troškove za voće i povrće franco škola – stoji u obavijesti Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

.