BIG BROTHER U ANTUNOVCU

Objavljeno: 30. 01. 2017.


PODIJELI:

Kako doskočiti provalnicima?

U Antunovcu je zbog 30-ak provala u dvije godine policija pojačala patrole, no načelnik Općine Ivan Anušić smislio je bolje rješenje – piše 24 sata.

Ne želeći da mu se mještani osjećaju nesigurno, načelnik Ivan Anušić iz proračuna je izdvojio 300.000 kuna za infracrvene nadzorne kamere koje će ovih dana postaviti na sve ulazne i izlazne ceste. Visoke su rezolucije pa mogu razotkriti lice, registraciju i druge detalje. Mještani su zadovoljni pa su selo u šali prozvali Big Brother selo.

– “Policija čini sve što može da ih otkrije. Navodno je to organizirana skupina koja trenutačno boravi na području Vinkovaca, ali koja se često seli. Provale pripremaju, a kuće snimaju mobitelima. Sve odrade brzo i provaljuju isključivo kroz balkonska vrata. U razgovoru s mještanima i policijom shvatio sam da moramo učiniti nešto kako bismo nadzirali ulaze i izlaze iz sela te su kamere bile logično rješenje. Koštale su nas puno, ali vjerujemo da će obeshrabriti provalnike” – kaže Anušić, opširnije o slavonskom Big Brotheru pročitajte na 24 sata.