BOGAT PROGRAM PRVOG SAJMA ŽUPANIJA, IZVORNIH PROIZVODA, OBIČAJA I MANIFESTACIJA

Objavljeno: 29. 09. 2016.


PODIJELI:

izvor

Na sajmu se očekuje više od 300 izlagača i više od 30 tisuća posjetitelja.

Sajam će se održati na Zagrebačkom velesajmu u terminu od 29. rujna do 2. listopada, a cilj je domaćoj i inozemnoj publici predstaviti ukupni gospodarski potencijal i kulturnu baštinu Republike Hrvatske kroz prezentaciju 20 županija i Grada Zagreba.

Ovo događanje podijeljeno je na tri glavne programske cjeline: gospodarsko-poslovna prezentacija, prezentacija kulturno-turističkih potencijala i gospodarski forum. Prva cjelina usmjerena je na prezentacije vodećih gospodarskih subjekata, privatnih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova, dok će u drugoj naglasak biti stavljen na predstavljanje nematerijalne baštine, narodnih običaja i manifestacija. Središnji događaj Sajma svakako je gospodarski forum “Domaća proizvodnja – ključ uspjeha” koji će poslužiti kao poslovni sastanak predstavnika županija, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova s predstavnicima nadležnih ministarstava, gospodarskih institucija i poslovnim partnerima.

Uz podizanje svijesti o značaju županija u gospodarskom, kulturnom i turističkom razvitku Republike Hrvatske, sajmom se nastoji potaknuti tržišni interes i rast prodaje izvornih hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, suvenira i predmeta malog obrta. Zbog toga će na sajmu biti predstavljeni registrirani i zaštićeni poljoprivredni proizvodi „Izvorno hrvatsko“, proizvodi pod oznakom „Hrvatska kvaliteta“ i „Hrvatski otočni proizvodi“.

Uz IZVOR – sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija u istom će se terminu održati sajmovi zdravog življenja ORGANICA & KrONOPLJA, APItera, MYSTIC.

Sajmove će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić – prenosi Lokalna Hrvatska.

.