BOMBE U SLAVONIJI KAO GLJIVE, PO KANALIMA I ŠUMAMA

Objavljeno: 25. 08. 2016.


PODIJELI:

bomba

U jutarnjim satima 24. kolovoza djelatnici osječke tvrtke su u odvodnom kanalu u Šodolovcima pronašli više komada ručnih bombi.

Istoga dana tijekom prijepodneva  djelatnici valpovačke tvrtke pronašli su u šumskom predjelu kod Petrijevaca tijelo pješadijske rasprskavajuće mine.

Prilikom čišćenja kuće u Bilju u prijepodnevnim satima 24. kolovoza građanka je pronašla ručnu bombu i više komada streljiva.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su izuzeli navedena sredstva.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – još jednom se napominje iz Policijske uprave osječko-baranjske.

 

 

 

.