Branimir Glavaš v.d. predsjednika HDSSB-a – Raskinuta koalicija na razini Grada Osijeka

Objavljeno: 08. 07. 2017.


PODIJELI:

Glavni odbor HDSSB-a sinoć je izabrao Branimira Glavaša v.d. predsjednika stranke, s obvezom da sukladno stranačkom Statutu provede organizaciju i provedbu izvanrednog izbornog sabora stranke.

Tako je potvrđena najava samog Glavaša dan prije, kada je dao intervju za N1 TV kako “neće bježati od odgovornosti da pokuša konsolidirati stranku, a da prije sljedećih parlamentarnih izbora da onda nađemo novog mladog čovjeka koji će voditi HDSSB”.Uz to Glavni odbor je raskinuo koaliciju koju je na razini osječkog Gradskog vijeća sa SDP-om, HNS-om, Mostom i ANU-om dogovorio donedavni predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Od izabranih vijećnika na listi HDSSB-a, koji su napustili stranku, tražit će se da vrate mandate, bez obzira da li je to na razini županija, gradova ili općina. 

Glavaševim preuzimanjem HDSSB-a, iz našeg kuta gledanja bit će zanimljiv odnos prema đakovačkom HDSSB-u. 

Jer ipak je dojučerašnji gradonačelnik Grada Đakova Zoran Vinković svojim imenom i karizmom bio taj koji je “digao” HDSSB ne samo u Đakovu, nego i u Đakovštini.

Uz to prije mjesec dana HDSSB Đakovo je dao otvorenu podršku Vinkoviću na proteklim lokalnim izborima.

Znajući sve to, ali i da se na FB profilu Branimira Glavaša od prije mjesec dana nalazi fotografija, na kojoj su Vinković i Šišljagić, pored koje piše:
“Izdajnici su nešto najgore što može karakterizirati ljudsku vrstu i za njih je nakon lokalnih izbora osiguran jedino deveti krug Danteova pakla”.

Teško je ne očekivati neke nove odnose (ljude) u đakovačkom HDSSB-u.