Briljantno!

Objavljeno: 27. 09. 2020.


PODIJELI:

U 8. kolu 2. ŽNL Hajduk je jednostavno pomeo igrom i rezultatom vodeći Polet. O igri Hajduka najbolje će reći konstatacija da Semeljčani sa rezultatom 4:0 mogu biti itekako zadovoljni.

 

ŠIROKO POLJE: HAJDUK – POLET (Semeljci) 4:0 (2:0)

Sudac: Mario Vuković

Hajduk: Ivić Mario – Blažević Nikola – Mišetić Antonio – Ljubić Marko – Šarić Stjepan – Ognjenović Ivan (73. Rudnički Matej) – Drmić Mateo – Đambić Stjepan (65. Džambić Kristijan) – Gurdon Stjepan (85. Jelenčić Patrik) – Bošković Ivan – Labak Antonio (78. Vinko Leo)

Polet: Vuksanović Miro – Knežević Boris – Đuretković Ivan – Blažević Tomislav – Vuksanović Mario – Paradžik Petar – Ćosić Mario – Pilić Valentin – Gavran Ante – Radonić Matija (85. Rebić Antonio) – Idžanović Luka

Strijelci: 1:0 Stjepan Gurdon (26.), 2:0 Stjepan Đambić (29. KU), 3:0 Nikola Blažević (53.), 4:0 Stjepan Gurdon (71.)

HAJDUK NIKAD BOLJI

Vodeći sastav 2. ŽNL doputovao je na utakmicu s Hajdukom pokušati neokrznut proći Široko Polje.

Nisu bili ni blizu ostvarenju plana. Naprotiv, nakon uvjerljivih 4:0 za domaćina, mogu biti zadovoljni, jer rezultat je trebao biti puno nepovoljniji po njih.

U 12. minuti Mario Ćosić je malo zaprijetio golu Hajduk, ali za Ivić Marija treba se više potruditi. Samo je djelovao opasno udarac, ništa više od toga, tko bi se usudio pomisliti da do 82. minute Semeljčani neće ozbiljnije zapucati na gol Hajduka.

MATEO DRMIĆ – STJEPAN GURDON – STJEPAN ĐAMBIĆ KAO DOSADNE OSICE

Nakon opsade gola gostiju Hajduk je poveo u 26. minuti golom Stjepana Gurdona na asistenciju Matea Drmića – 1:0.

Samo tri minute kasnije opravdano dosuđeni penal za Hajduk Stjepan Đambić je pretvorio u ozbiljnijih 2:0.

Imao je Hajduk još nekoliko prilika do kraja poluvremena, a izdvajamo veliku priliku u 33. minuti Sjepana Gurdona koji ne uspijeva sa 3-4 metra ugurati loptu u gol.

Jako dobra igra Hajduka, dok će gosti puno toga morati popraviti u drugom dijelu.

NISU ZAMETENI U SNIJEGU, VEĆ POMETENI U ŠIROKOM POLJU

Domaći navijači očekivali su da Hajduk zaigra na razini iz prvog dijela.

Nije im ispunjena želja, Hajduk je zaigrao još bolje, tečnije.

Baš ih je bilo gušt gledati.

Osovina DrmićMišetić – Ognjenović – Šarić (ovaj zadnji je danas odigrao posebno dobro) pojela je srednji red gostiju i sitnim vezom pravila velike probleme vodećoj ekipi prvenstva.

PREDSTAVIO SE IVAN BOŠKOVIĆ

Perfektna igra donijela je Hajduku u 49. minuti veliku priliku, ali pokušaje iz blizine Gurdona i Drmića golman Poleta maestralno brani, i drži goste koliko-toliko u igri.

Već u 53. minuti pobjednik je ipak riješen nakon što je korner izveo Ivan Ognjenović u svom stilu, loptu je glavom zakucao Nikola Blažević za 3:0.

Još jedan igrač strašno se dopao danas – Ivan Bošković, nerješiva enigma za braniče gostiju.

Upravo je Bošković u 71. minuti velemajstorski spasio loptu uz aut liniju i još boljim dodavanjem izbacio Stjepana Gurdona u njegove omiljene pozicije prazan prostor, a kada je tako onda se i rezultat mijenja – 4:0 za Hajduk.

Odlična igra Hajduka, pljeskalo se kao malo kada.

Gosti su najozbiljnije zaprijetili u 82. minuti kada je Ante Gavran pogodio vratnicu, ali bilo je to malo, premalo za vodeći sastav lige.

MAESTRO ANTONIO LABAK

Obrana u kojoj je danas vrhunsku partiju odigrao Antonio Labak na vrijeme je bez problema otklonila pokušaje prijetnje gostiju.

Imao je Hajduk još nekoliko opasnih pokušaja, ali rezultat 4:0 na kraju je sasvim dovoljna nagrada za prikazanu igru.