BUDROVČANI NAJAVLJUJU TUŽBU PROTIV UNIVERZALA – VLASNICIMA VEĆ POSTOJEĆIH GROBNIH MJESTA SE NE MOŽE DODJELJIVATI GROBNO MJESTO JER SU ONI ODAVNO U POSJEDU ISTIH

Objavljeno: 17. 10. 2016.


PODIJELI:

široko polje

Vijeće mjesnog odbora Budrovci nezadovoljno odgovorom Univerzala po pitanju naknade za dodjelu grobnih mjesta, dopisom za medije najavilo je kako neće pristati “da se ljudima prodaje ono što je njihovo s 50% popusta”, već najavljuju tužbu protiv Univerzala.

Dopis predsjednika VMO Budrovci koji je objavio Drum prenosimo u cijelosti:

Pozdravljam zainteresiranost tvrtke Univerzal d.o.o. za unapređenjem komunalne infrastrukture i u prigradskim naseljima, no ne podržavam da se to radi na račun građana. Htio bih podsjetiti da je komunalna naknada u zadnje dvije godine povećana. A sada se ponovno pokušava, i to nezakonito, doći do sredstava iz džepova građana. Predlažem da pokušaju do financijskih sredstava doći i iz fondova EU.

Kako sam kontaktirao nekoliko komunalnih tvrtki iz okolice, slobodan sam prenijeti postupanje osječkog Ukopa: “Ukop d.o.o. nije naplaćivao naknade za već postojeća grobna mjesta niti 1998., kad je stupio na snagu Zakon o grobljima, niti kasnije kad su preuzimana druga groblja na upravljanje. Vlasnicima već postojećih grobnih mjesta se ne može dodjeljivati grobno mjesto jer su oni odavno u posjedu istih. Sasvim druga je stvar kada je riječ o dodjeljivanju novih grobnih mjesta.”

Direktor Kaselj se u svom odgovoru nije ni dotaknuo zakonitosti, već populistički govori o ovoj temi. A spomenuti darovani popust gradonačelnika smatram pomalo sarkastičnim jer bi njime htio prodavati ljudima ono što je njihovo s 50% popusta.

Ukoliko dođe do pokušaja ovrhe, organizirat ćemo mještane te kontaktirati odvjetnički ured i tužiti Univerzal.

Predsjednik VMO Budrovci:
Dejan Hil, dr. med.

.

 

 

.