CERTIFIKATI ZA 65 DOMAĆIH PROIZVOĐAČA S GRADSKE TRŽNICE

Objavljeno: 02. 06. 2016.


PODIJELI:

certifikati18

Na svečanosti na Gradskoj tržnici 65 nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, nakon provedenog postupka provjere proizvodnje, primilo je certifikate “Proizvodi hrvatskoga seljaka”.

Čestitajući im na predanosti napornom radu koji prethodi dolasku na tržnicu i kontinuiranom plasmanu domaćih namirnica, unatoč razno raznim tržišnim barijerama, certifikate su proizvođačima jutros uručili gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.

certifikati55– “Proizvodi hrvatskoga seljaka” u značajnoj su mjeri pomogli brendiranju domaće proizvodnje pa je broj licenciranih proizvođača s prošlogodišnjih 50 porastao na 65. Uz prvi sat besplatnog parkinga u Splitskoj ulici s obje strane, certifikati pridonose revitalizaciji Gradske tržnice, rekao je Soldo poručivši kako je zajednički cilj Grada i Univerzala proizvođače povezati s krajnjim korisnicima koji traže svježe i zdravo voće i povrće kontroliranog podrijetla, kao i ostale provjerene namirnice i cvijeće.

U sklopu dodjele certifikata, najdugovječnijoj piljarici Julki Kobić (84), koja je na tržnici prisutna od davne 1945., u znak zahvalnosti i povjerenja Grad i Univerzal dodijelili su besplatno trajno korištenje tržnog mjesta.

Suhomesnate proizvode na svome je štandu prezentirao najbolji hrvatski OPG u 2015., gospodarstvo obitelji Jančo iz Punitovaca, a svečanosti su nazočili pročelnica OBŽ za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić i Damir Babić iz Savjetodavne službe.

.