ČETVERO MLADIH SPASIO IZ SAVE

Objavljeno: 26. 11. 2016.


PODIJELI:

img_1398-770x470-copy

Danas između 13 i 14 sati u mjestu Orubica za malo je izbjegnuta tragedija i to zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji Ivice Kulundžića.

Naime, u tom je vremenu, došlo do prometne nesreće u kojoj je automobil s četvero mladih sletio u Savu. Vozeći cestom, vozač škode octavie, u jednom je trenutku – najvjerojatnije – uslijed brzine neprilagođene uvjetima na cesti (magla, kiša) izgubio nadzor nad upravljačem autmobila. Udarivši u deblo vrbe automobil je proletio i završio u Savi. Ivica Kolundžić, koji je bio svjedokom ovog prizora, nije dvojio niti sekunde. Potrčao je i bez razmišljanja ušao u hladnu vodu kako bi pomogao mladim ljudima da izađu iz autmobila.

Kako je ispričao jedva je uspio otvoriti vrata vozača koji je kao i ostalih troje putnika bio u šoku i umjesto da se pokušaju izvući vrištali su u strahu i panici. No, Ivica je ostao pribran te je uspio izvući vozača, a potom je, boreći se s rijekom koja je brzo vukla automobil, vadio jednog po jednog putnika van. – Zadnjeg sam izvukao u zadnji tren. Nakon što sam njega spasio autmobil je nestao pod vodom – kazao je Ivica Kulundžić koji živi uz Savu i dobro ju poznaje.

Bio je svjestan da samo brzom i pribranom reakcijom može spasiti ove mlade ljude i u tome je uspio. Vozač i troje putnika, svi s novogradiškog područja, prošli su u ovoj prometnoj nesreći bez ozlijeda. Doduše u šoku i pothlađeni.

Na mjestu nesreće ubrzo se očekuje dolazak ronioca koji će u Savi potražiti automobil kako bi bio izvučen van.

Inače na mjestu gdje su ovi mladi ljudi sletili u rijeku nema zaštitne ograde, na što mještani Orubice već dulje vrijeme upozoravaju načelnika Općine Davor, tim više što ovo nije prva prometna nesreća koja se dogodila na tom mjestu – piše Radio NG.

 

 

.