CVIJEĆE NA KRUŽNIM TOKOVIMA I ULAZIMA U GRAD

Objavljeno: 08. 11. 2016.


PODIJELI:

1

Jesensko uređenje Đakova

ĐAKOVO – U sklopu jesenskog uređenja grada, prema Programu održavanja komunalne infrastrukture koji je donijelo Gradsko vijeće, na svim ulazima u Đakovo zasađene su maćuhice. Ovim cvijetom otpornim na niske temperature, snijeg i led, a zahvalnim za održavanje, uređeni su i svi kružni tokovi, žardinijere i zelene gredice na korzu, u gradskom središtu i središtima prigradskih naselja. Nedavno dovršeno hortikulturno uređenje, koje osim sezonskoga cvijeća uključuje i rezidbu drveća, obavili su djelatnici gradskog komunalca Univerzala, uz pomoć građana angažiranih javnim radovima.

2– U proteklih je mjesec dana posađeno 15.000 sadnica maćuhica i tratinčica! Iako smo zašli dublje u jesen, sugrađani će primijetiti “procvjetale” kružne tokove, cvijećem uređene ulaze u grad i cvijeće u prigradskim naseljima. Po prvi puta cvijeće će tijekom cijele zime krasiti ulaze u Đakovo, što svakom posjetitelju stvara lijep i ugodan prvi dojam o našemu gradu, kaže predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo. Cjelogodišnjim uređenjem, dodaje, zadržavamo status Zelenoga cvijeta Hrvatske turističke zajednice, visokog priznanja koje je Đakovo izborilo kao najuređeniji kontinentalni grad do 30.000 stanovnika,.

U svim su parkićima, osim toga, podrezane nisko spuštene krošnje stabala, uređeni su drvoredi i dvorišta gradskih dječjih vrtića, a iz Malog je parka i s Gradskog groblja Univerzal uklonio osušene grmove zaražene šimširovim moljcem – sve kako bi se sačuvale zdrave biljne vrste i bioraznolikost đakovačkih zelenih oaza.

– Ove jeseni namjeravamo još zasaditi nove drvorede crvenolisnog javora ili neke druge slične vrste, ovisno o preporuci stručnjaka krajobrazne arhitekture, u Ivakićevoj i Botićevoj ulici, gdje smo na zahtjev mještana uklonili stabla starih breza, najavljuje Soldo. Podsjeća na Univerzalov drugi ovosezonski organizirani odvoz lišća s okućnica građana, koji se obavlja ovaj tjedan, čime Grad i gradski komunalac doprinose ekološkom zbrinjavanju biljnog otpada. Lišće, s kojim građani imaju najviše problema upravo u jesenskim mjesecima, komunalci će, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, kompostirati i vratiti prirodi.

« 1 od 4 »