Đakovački HDZ o lažima od strane čelnika grada Đakova i gradske tvrtke Univerzal d.o.o.

Objavljeno: 20. 03. 2017.


PODIJELI:

Danas je održana zadnja sjednica Gradskog vijeća Grada Đakova u ovom sazivu te je protekla u znaku konačnog razotkrivena politika laži od strane čelnika grada Đakova i gradske tvrtke Univerzal d.o.o.

Predsjednik Gradskog vijeća dva puta je uhvaćen u laži.

Prvi puta kada je tvrdio da nekretnine u vlasništvu Univerzala nisu opterećene hipotekom banke za velike kredite. Na to mu je gradski vijećnik Antun Galić javno pokazao vlasnički list gdje se jasno vidi teret banke u iznosu 5 mil. kuna za dugoročni kredit iz 2015 godine.

Drugi puta kada je tvrdio da su zadnje dvije godine nadoknađeni gubici u iznosu preko 1.200.000,00 kn iz prethodnih godina, a što jednostavno nije istina.

Prema prezentiranom, čini se da su financijska izvješća lažirana tj. namjerno pogrešno prikazana kako bi se uoči lokalnih izbora predsjednik NO Goran Soldo i direktor Mile Kaselj mogli hvalisati uspješnim poslovanjem.

Na kraju je vladajuća većina, postupivši krajnje neodgovorno, prihvatilo takvo izvješće Univerzala.
S obzirom na to da je tvrtka Univerzal d.o.o. obveznik revizije, nismo sigurni kako će to sve skupa završiti. Ovime je obmanut Nadzorni odbor tvrtke, ali i skupština u kojoj Grad Đakovo ima najveći udio, a kojeg predstavlja gradonačelnik Zoran Vinković. A kako su prethodno usvojili ovakvo izvješće o radu i financijskom rezultatu u 2016.g., postavlja se pitanje i njihove odgovornosti.

HDZ Đakovo