ĐAKOVAČKI KOMUNALAC PROŠIRIO POSLOVANJE NA OPĆINE TRNAVA I LEVANJSKA VAROŠ

Objavljeno: 30. 01. 2017.


PODIJELI:

Novi poslovi za Univerzal

Odvozom miješanog komunalnog otpada Univerzal je prošle srijede otpočeo zbrinjavanje otpada s područja Trnave. Đakovački komunalac, kojemu je ova općina suvlasnik, preuzimajući brigu o otpadu 1.900 stanovnika Općine Trnava proširuje poslovanje i osigurava nove tržišne prihode. Kako bi se mještani što lakše snašli u novom rasporedu odvoza otpada, koji podrazumijeva četiri mjesečna pražnjenja kanti, uključujući papir i plastiku, sva su kućanstva dobila kalendare s cjelogodišnjim planom odvoza, izvijestili su iz Univerzala.

– Želja mještana i Općinskog vijeća bila je povjeriti posao preuzimanja i zbrinjavanja otpada Univerzalu. Domaćinstva u Trnavi imaju zelene i plave kante za miješani otpad i papir, dok će plastiku spremati u žute vreće koje se podijeljene kućanstvima, a ubuduće se besplatno mogu dobiti u prostorijama Općine Trnava ili na Univerzalovim blagajnama. Ovakvim poslovnim iskorakom širimo tržište i tvrtku činimo još konkurentnijom, kaže direktor đakovačkog komunalca Mile Kaselj.

Univerzal namjerava odvoz komunalnoga otpada s područja pet jedinica lokalne samouprave (Đakovo, Satnica, Viškovci, Trnava i Levanjska Varoš) proširiti na općine Strizivojna, Gorjani, Punitovci i Drenje, čime bi pokrio cijelu Đakovštinu. Preduvjeti za zbrinjavanje miješanog otpada za sve općine suvlasnike stvoreni su investicijama u deponij Vitika.

– U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša osigurali smo 75% nepovratnih sredstava za projekte realizirane na Vitici. Ondje smo krajem 2016. postavili vagu s mjernom kućicom, platoom i videonadzorom, na kojoj obavljamo vaganje za vlastite potrebe, ali i uslužno vaganje kamiona do 50 tona nosivosti uz najnižu cijenu u odnosu na konkurenciju. Na EU fondove nominirali smo i izgradnju pristupne ceste deponiju s rasvjetom i svom pratećom infrastrukturom, kaže predsjednik Univerzalovog Nadzornog odbora Goran Soldo. Podsjeća da komunalac ozbiljno ulazi na komercijalno tržište, gdje jamči najniže cijene u odnosu na konkurenciju. Tako je, primjerice, uz upravljanje stambenim zgradama i vođenje energetskih projekata uveo higijensko čišćenje i održavanje zgrada.