Đakovački list izbacio Široko Polje i još nekoliko prigradskih naselja iz Grada Đakova?

Objavljeno: 03. 09. 2020.


PODIJELI:

Informativni mjesečnik Grada Đakova “Đakovački list” od prvog tiskanog broja izazvao je dosta polemika, ponajviše prijepora je bilo dali u vrijeme elektroničkih medija uopće ima smisla pokretati tiskano izdanje mjesečnika.

“Uvidjeli smo da našem gradu nedostaje ozbiljan, sustavan, objektivan i uključiv izvor informacija, koji prenosi zbivanja iz svih područja interesa u našoj lokalnoj zajednici. Nedostaju nam priče i fotografije na novinskom papiru koje će generacije nakon nas s nostalgijom listati i prisjetiti se minulih vremena” – gradonačelnik Mandarić u uvodu prvog broja “Đakovačkog lista”.

 

ŠIROKO POLJE NE STANE U “ĐAKOVAČKI LIST”?

Ne znam koliko se prate informacije kroz (od ove godine dvomjesečnik) glasilo, niti koja je dobna struktura čitatelja, ali ako izlazi evo već treću godinu sigurno da netko ima povratne informacije koje daju za pravo pokretačima.

Da ne duljim, danas mi se našao pri ruci zadnji broj (srpanj/kolovoz) i kako mi je upalo u oči da je “Đakovački list” dvomjesečnik (ne mogu se pohvaliti da sam baš “vjerni čitatelj”, tako da nisam znao za transformaciju iz mjesečnika u nešto širu dimenziju) odlučim i malo prolistati.

Tek da vidim što su izdvojili u zadnja dva mjeseca od događaja u Širokom Polju.

Ništa? 

Široko Polje nije nigdje ni spomenuto?

Pokušam još jednom, pa još jednom od članka do članka. 

Ma kakvi, za prigradsko naselje Široko Polje u zadnjem tiskanom broju dvomjesečnika Službenog lista Grada Đakova nema ni jedan članak.

Sjetim se da ima online izdanje “Đakovačkog lista” pa odem pogledati kako je bilo do sada u ovoj godini. 

Široko Polje u riječi i slici sa “svim” događanjima u ovih 8 mjeseci

JEDAN NASLOV I ČETIRI FOTOGRAFIJE U OSAM MJESECI

Bolje da nisam ni pogledao. Od 1. siječnja do 1. rujna 2020. godine kao službeno glasilo Grada Đakova “Đakovački list” o Širokom Polju ima jedan naslov (1) – Pokladno jahanje u Širokom Polju – i četiri (4) fotografije.

Prebacim se na arhivu Portala da vidim jesmo li stvarno u ovih osam (8) mjeseci kao selo imali samo tu aktivnost.

Možda nas je karantena sputala pa nismo izlazili iz svojih domova.

ŽIVI SMO

Dobro je, živi smo. Bilo je ipak nešto događanja: Lovački turnir, nogometni turnir, izgradnja staza, nasipanje otresnica, čak je i gradonačelnik bio u međuvremenu u Širokom Polju…

Ipak, “Đakovački list” je uspio uhvatiti samo jedan događaj i ovjekovječiti ga sa četiri fotografije.

Dosta, budimo skromni. 

Da vidimo kako su prošla u medijskom praćenju ostala prigradska naselja, kada smo se već navukli na temu.

MALI BROJ NASELJA UZ GRAD SE PRATI KAO HOLLYWOOD, DOK SU OSTALA PRIGRADSKA NASELJA “IZBACILI” IZ ĐAKOVA

Piškorevci su po medijskom praćenju “Đakovačkog lista” sa 8 članaka u četiri dvomjesečna broja bez konkurencije, zaostaju Đakovački Selci sa pet članaka, prigradsko naselje Kuševac dobilo je tri članka, dva cijela članka pripala su Ivanovcima, dok su medijski potpuno nezanimljivi: Budrovci, Đurđanci, Novi Perkovci i Široko Polje sa jednim člankom kroz razdoblje od osam mjeseci u Službenom glasilu Grada Đakova “Đakovačkom listu”.

Pada li na pamet i vama isto pitanje, zašto dijele glasilo u sva naselja?