29.10.2018

Davor Počijak iz Đakova na popisu pčelara za Školski medni dan

Programom školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka provest će se edukacija djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu te će se osigurati pomoć stvaranju boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu i doprinos zaštiti okoliša preferiranjem kratkih lanaca opskrbe.

Budući da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati njihove prehrambene navike sa ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola.
Ovaj Program ima za cilj:
 promoviranje meda lokalnih proizvođača
 povećanje unosa meda u prehrani djece
 podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda
 educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i
biološku raznolikost. 

Mjerom školski medni dan financira se nabava meda za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola u iznosu od 60 kuna po kilogramu meda (bez PDV-a).

Mjera će se provoditi u osnovnim školama u školskoj godini 2018./2019. na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara (07. prosinca 2018. godine).
Učenicima prvih razreda osnovnih škola dodijelit će se med zapakiran sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u „nacionalnu staklenku za med“  volumena 370 mL – stoji između ostalog u obavijesti Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

POPIS PČELARA ZA ŠKOLSKI MEDNI DAN

 

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C