Design by Ines Milić – Široko Polje

Objavljeno: 02. 10. 2020.


PODIJELI:

Predstavljamo vam Ines Milić, našu mladu talentiranu modnu dizajnericu i njezine jedinstvene kreacije. Za nekoliko godina možda će vas ovaj članak podsjetiti da ste već vidjeli natpis design by Ines Milić, ono kada u trgovini budete vidjeli nekakav odjevni predmet potpisan dizajnericom iz Širokog Polja, pa kažete, sjećam se nje kada sam čitala o njezinim počecima.

 

Mi Širokopoljci Ines znamo, ali da čujemo gdje je bila i kakav je to profesionalni put izabrala?

Završila sam 3 godine preddiplomskog studija i sada sam na 2. godini diplomskog studija modnog dizajna u Zagrebu. Ovo što sam šivala su projekti za faks i ispitne rokove. Sve ovo što će te objaviti sama sam šivala.

Nemam puno radova trenutno, ali sad ima sve više prakse, pa što napravim objavim na novi instagram profil inesmilic_design.

Kreacije su bile na nekakvom javnom predstavljanju ili sve ide preko društvenih mreža?

Trebale su biti na izložbama, koje su nažalost otkazane zbog situacije s koronom. Tako da su se trenutno samo na društvenim mrežama vidjele.

Koliko predstavljanje inače otežava situacija s koronom?

Zapravo dosta otežava. Mogu reći sad u svoje ime i ime kolega s faksa, mi npr. nismo bilo u mogućnosti neko vrijeme pronalaziti i kupovati određene materijale koji su nam bili potrebni kako bismo kreirali odjevne predmete. Također je i otkazivanje revija i izložbi dosta odmoglo predstavljanju ideja.

Spomenula si materijale materijale, je li ima materijala s kojima više voliš raditi?

Ines Milić

Baziram svoje kreacija na sportskom i casual stilu, pa iz toga razloga više volim rastezljivije lagane materijale, poput jerseya.

Što nakon faksa?

Nemam konkretnih planova trenutno, ali bilo bi lijepo ostati u Hrvatskoj, zaposliti se ili otvoriti nešto svoje, ali vidjet ćemo.

Veća podrška – mama ili tata?

Oboje, nema veće podrške od njih.

Hahaha, dobro mislio sam malo tati napakostiti, ali ne daš na njega.

Hahahaha, ma nee.

Sada još čekamo kreacije sa potpisom – design by ines milić?

Biti će nadam se uskoro.