DHSS je partner HDZ-u u Županiji, a njegovi partneri u Gradu Đakovu prozivaju taj isti HDZ za nerad, korupciju i klijentelizam!?

Objavljeno: 17. 04. 2021.


PODIJELI:

Iako je tek početak kampanje za lokalne izbore, kandidati se prema očekivanju ne libe uputiti pokoji udarac ispod pojasa.
Osim udaraca ispod pojasa dosta su aktualne i potpore jedni drugima. Međutim u tim njihovim međusobnim potporama potencijalni glasači često ostaju zbunjeni, odnosno više ne znaju ako se odluče za određenu opciju kome uopće ide njihov glas.

 

 

TKO KOGA PODRŽAVA? – HOĆE LI NA KRAJU SVI BITI U JEDNOJ KOALICIJI?

Današnja podrška Demokratskog HSS-a i njihovog povjerenika za Osječko-baranjsku županiju nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Grada Đakova Mirjani Adrić jedna je od takvih potpora.

Samo da se podsjetimo prije dva dana Demokratski HSS u priopćenju za javnost obznanio je kako im je na lokalnim izborima partner HDZ u Osječko-baranjskoj županiji.

DEMOKRATSKI HSS JE PARTNER HDZ-u U ŽUPANIJI, A NJEGOVI PARTNERI U GRADU ĐAKOVU PROZIVAJU TAJ ISTI HDZ ZA NERAD, KORUPCIJU I KLIJENTELIZAM

Pomislili bi u Gradu Đakovu se nisu dogovorili pa dogovor vrijedi samo za županiju, ali kada smo danas na predstavljanju čuli (i vidjeli) istup Vesne Vučemilović iz Domovinskog pokreta (Dajte ljudima koji iza sebe imaju i iskustvo i znanje da konačno ovu Županiju i ovaj Grad dovedu tamo gdje im je mjesto, a to nije na začelju EU gdje su nas doveli svojim neradom, korupcijom, klijentelizmom”, poručila je Vučemilović danas u Đakovu), dok je u pozadini stajao povjerenik Demokratskog HSS-a za OBŽ kao partner tog istog HDZ-a kojeg se proziva za nerad, korupciju i klijentelizam u Gradu, ali i u Županiji.

Vjerujem da se mnogi potencijalni glasači pitaju tko tu koga uopće podržava?

Poslali smo upit Demokratskom HSS-u i aktualnom gradonačelniku Grada Đakova Marinu Mandariću da nam pokušaju objasniti o čemu se radi.

U razgovoru nam je povjerenik Demokratskog HSS-a za OBŽ Zvonko Pongrac obećao priopćenje početkom idućeg tjedna, dok odgovor na upit gradonačelnika Marina Mandarića prenosimo u cijelosti:

MANDARIĆ: NE ČUDI ME POTPORA NOVOG HSS-a MIRJANI ADRIĆ, JASNO JE DA U OVE IZBORE ONA IDE KAO ZAMJENA ZA ZORANA VINKOVIĆA

“Na predstavljanju svoje kandidature rekao sam da će HDZ u Gradu Đakovu ići samostalno na izbore. Nemam informaciju o tome tko s kim razgovara za potencijalne suradnje na županijskim razinama ili u drugim jedinicama lokalne samouprave.
Ne čudi me potpora novog HSS-a gđi. Adrić, znajući tko je predsjednik njihove gradske organizacije u Đakovu, tko su ostali istaknuti članovi te poznajući njihove prethodne političke, poslovne i obiteljske povezanosti.
Jasno je, gđa. Adrić u ove izbore ide kao zamjena za Zorana Vinkovića, koji se zbog već druge pravomoćne kaznene presude sada ne može kandidirati za gradonačelnika. Svi koji su ga na prethodnim lokalnim izborima podržavali ili bili dio koalicije Srcem za Đakovo, sad će podržati gđu. Adrić.Ovog puta, s dodatkom gradskih organizacija Domovinskog pokreta i novog HSS-a, koje je u potpunosti preuzeo i iz sjene ih vodi Goran Soldo. 
Držim da se glasači HDZ-a neće dati zbuniti, jasno znajući tko je tko.Uvjeren sam da će opet znati razaznati iskrenost, poštenje i kandidate koji su spremni raditi isključivo za opće dobro i na dobrobit svojih sugrađana te da će prepoznati HDZ kao jedini izbor na predstojećim lokalnim izborima.”