DJEČJE IGRALIŠTE ZA NAŠU DJECU I CENTAR SELA KOJIM SVAKI DAN PROLAZIMO

Objavljeno: 25. 02. 2016.


PODIJELI:

dječjeigralište

Široko Polje bilo bi najljepše selo, samo da u njemu ne žive Širokopoljčani.

Prije 7 – 8 godina otvorio sam jedan članak s tom rečenicom zbog iste teme, ali nažalost i istovjetnog prostora.

U stvari tada je uz ovo dječje igralište bio u igri i kanal pokraj groblja.

djigrališteSve nas može žalostiti činjenica (potkrijepljena fotografijama) da smo do sada imali uglavnom uvijek problema s rubnim površinama u selu, da bi sada i uži centar “dostigao taj standard”.

Ne zna se što je u žalosnijem položaju, “dječje igralište” na kraju Kolodvorske ulice ili park s dječjim igralištem u samom centru sela. Netko bi pomislio da su nam se opasno zamjerila vlastita djeca.

Dječje igralište na kraju Kolodvorske ni žičana ograda nije uspjela sačuvati od devastacije, dok je prostor uz njega i iza njega posebna priča. Kada je napravljeno jedna od opcija je bila i da se postavi nekakva “brklja” s ključem. Ključ bi dobio samo onaj tko bi uistinu dovozio građevinsku šutu, i on bi morao i razgrnuti dovezeni otpad. Mislim da bi slična opcija svakako trebala biti aktivirana.

Park u najužem centru sela s dječjim igralištem i spomenikom poginuloj širokopoljačkoj braniteljici u Domovinskom ratu od prelijepo uređenog prostora dodirnuo je samo dno.

U prošlom sazivu Mjesnog odbora čak je bio plan da se spomenik podigne malo više, a sada bi bili sretni samo da se pređe bojom.

Slamku spasa za park i dječja igrališta vidio sam u objavi kako će Univerzal krenuti u obnovu dječjih igrališta i u prigradskim naseljima.

Stoga sam poslao zamolbu nadležnima u kojoj ih molim da nas uguraju među prioritete, ne ove godine, već ovog proljeća.

 

.