Domagoj Hajduković: Tko je autor nacrta Akcijskog plana za provedbu Strategije razvoja obrazovanja, znanosti i tehnologije?

Objavljeno: 06. 07. 2017.


PODIJELI:

Nitko ne zna tko je autor nacrta Akcijskog plana za provedbu Strategije razvoja obrazovanja, znanosti i tehnologije. Onda valjda zna predsjednik Vlade. Postavio sam mu zastupničko pitanje pa ćemo valjda saznati – pita se predsjednik županijskog SDP-a OBŽ na svojem FB profilu?

 

Stručno povjerenstvo za provedbu Strategije razvoja obrazovanja, znanosti i tehnologije u sastavu: Dijana Vićan, Ivica Kostović, Miroslav Radman, Milena Žic Fuchs, Josip Milat, Slobodan Uzelac, Drago Šubarić, Pero Lučin, Vedran Mornar i Davor Romić i Vilmica Kapac zaduženo je za izradu nacrta Akcijskog plana za provedbu Strategije. Prvi nacrt Akcijskog plana koji je plod rada ovog Povjerenstva je naišao na vrlo široku kritiku javnosti zbog niza, očito arbitrarnog, izbacivanja pojedinih ciljeva propisanih Strategijom.
Također, pojavile su se spekulacije u javnosti tko stoji iza ovog dokumenta, a trenutno nitko na to pitanje nije dao odgovor, niti je itko od članova Povjerenstva javno stao iza nacrta Akcijskog plana. 
Mislim da je u interesu javnosti i daljnje rasprave o ovom dokumentu znati tko iza njega stoji. 
Kao predsjednik Vlade, vjerujem da do tog podatka možete doći – stoji u upitu Domagoja Hajdukovića predsjedniku Vlade RH.