Domagoj Vragolović u Viškovce nosi titulu europskog prvaka u futsalu

Objavljeno: 23. 07. 2017.


PODIJELI:

Hrvatska futsal reprezentacija dijabetičara osvojila je europsko prvenstvo u Rumunjskoj. Među reprezentativcima Hrvatske nalazi se i jedno dobro poznato ime ljubiteljima nogometa Đakovštine, trener i igrač Radničkog iz Viškovaca – Domagoj Vragolović.

 

U Rumunjskoj se proteklog tjedna igralo europsko futsal prvenstvo za osobe koje žive s dijabetesom ili svima poznatijom šećernom bolešću. DiaEuro je natjecanje koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj reprezentacija pa je tako na ovogodišnjem DiaEuru sudjelovalo 12 ekipa, koje su bile podijeljene u 4 skupine.

Hrvatska je u prvoj fazi natjecanja igrala protiv domaćina Rumunjske (1:1) te reprezentacije Bugarske (6:3), a prvo mjesto u skupini, našim je momcima u četvrtfinalu donijelo ogled protiv susjedne Bosne i Hercegovine. Hrvatski su reprezentativci i taj ogled shvatili više nego ozbiljno te su upisali još jednu uvjerljivu pobjedu (7:3) i izborili polufinale u kojemu je našu reprezentaciju čekala Rusija.

Utakmica protiv Rusije je odlučivala o sjaju medalje za koju će se naši igrači boriti te su u skladu s važnošću te utakmice, odigrali izvrstan susret i upisali pobjedu 4:3.

S do sad odigranih pet prvenstava, hrvatski su se reprezentativci čak četiri puta vraćali s medaljom oko vrata te su prepuni optimizma dočekali finalni ogled s reprezentacijom Mađarske. Nakon završenog regularnog dijela utakmice i rezultata 5:5, Hrvatska je u produžetku spretno i sretno postigla pobjednosni pogodak vrijedan najviše stepenice pobjedničkog postolja – piše portal Hrvatska reprezentacija.

Čestitke Domagoju i Radničkom!