DOVRŠETKOM OBNOVE TRIBINA GRADSKI BAZENI ĐAKOVO DOBILI PUNU FUNKCIONALNOST

Objavljeno: 15. 07. 2016.


PODIJELI:

GRBAZENI (1)

Stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj đakovačkog kupališta, fitness i wellness programe

ĐAKOVO – Dovršena je cjelovita rekonstrukcija tribina Gradskih bazena Đakovo, koje održava komunalna tvrtka Univerzal, čime je đakovački mini aquapark dobio punu funkcionalnost. Osim što su hidroizolirane, tribine imaju novu estetsku dimenziju; u atraktivnoj su plavoj boji s crvenim stepeništem. Već prve reakcije kupača jasno ističu da je novo lice omiljenog “sunčališta” mlade populacije bio dugo očekivan te funkcionalan i pametan potez.

GRBAZENI (1)– Zbog kontinuiranog višegodišnjeg prodiranja vlage i otjecanja vode ispod tribina te uništavanja opreme sportskih klubova koji koriste bazenski prostor, neophodno je bilo zaustaviti vlaženje i stvaranje plijesni i tako omogućiti primjerene radne i higijenske uvjete vaterpolistima, plivačima i odbojkašima. Uspješno obavljenom sanacijom stvorene su pretpostavke za stavljanje u funkciju i obnovu prostora ispod tribina – garderoba, sanitarnog čvora, strojarnice i svih ostalih prostorija, navodi predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. GRBAZENI (4)Rekonstrukcija tribina obavljena je u nekoliko faza. Skinute su najprije, dodaje Soldo, stare ispucale pločice, zaštićena armatura, zatim su sve površinske plohe tribina poravnate, prebrušene i presvučene novim zaštitnim slojem primera, na koji je nanesena u jednom danu špricana posebna hidroizolacijska masa kako bi cijele tribine bile jedna cjelina te tako spriječeno prodiranje oborinskih voda i vlage u unutrašnjost.

Tehnološki najsuvremenija hidroizolacijska ovojnica tribina ima protuklizna, ali i UV stabilna svojstva, pa će nove tribine, osim nužne sanacije prostorija s postojećim sadržajima, omogućiti daljnji razvoj Gradskih bazena u smjeru otvaranja dodatnih sadržaja u kompleksu – fitness centra, frizerskog salona, masaža, saune, solarija i ostale wellness ponude, što je samo dio ukupnog razvojnoga potencijala Gradskih bazena i kontinentalnog turizma na području grada, zaključuje Soldo.

GRBAZENI (3)

 

 

.