Dragan Vulin kandidat za gradonačelnika Grada Osijeka

Objavljeno: 22. 03. 2017.


PODIJELI:
„Na ovu kandidaturu potaknula me tiha revolucija koja se događa u našem gradu Osijeku. Naši sugrađani ne prosvjeduju, često nisu niti glasni, ali svoj tihi otpor ovome što se događa iskazuju time što svoj kruh i svoju sreću traže izvan našega grada. Koliko god se neki trudili prikazati ovo stanje dobrim, nažalost, to nije tako. No, svi znamo koji su problemi i upravo zbog toga mi želimo razgovarati o rješenjima.
Najveći izazov bit će podići gospodarstvo u našem gradu. Kada to postignemo, puno problema s kojima se suočavamo danas će nestati. Podići gospodarstvo može se na dva načina. Prvi je bolje se povezati s poduzetnicima koji rade i zapošljavaju, čuti njihove prijedloge i pomoći im da unaprijede poslovanje i zapošljavaju još više. Drugi je proaktivno raditi na privlačenju investitora u Osijek. Gradonačelnik mora puno više vremena provesti izvan grada tražeći potencijalne investitore, nego što to čini gospodin Vrkić. Bez toga ne možemo očekivati nove investicije. Također, potrebno je napraviti „One Stop Shop“ za poduzetnike kako bi poduzetnici i potencijalni investitori mogli puno brže i jednostavnije ishoditi sve potrebne dozvole i akte.
 
U narednim danima predstavit ćemo naš cjelokupni program, ali naglasak će svakako biti na gospodarstvu. Ako je gospodarstvo slabo, ako nam ljudi odlaze, onda se nemamo čemu nadati niti u kulturi, sportu, socijali, predškolskom odgoju, a što nam je iznimno važno.
 
U našem programu nećemo obećavati ništa što nije realno ostvarivo, kao što je gospodin Vrkić činio prije četiri godine obećavajući štošta, između ostaloga i besplatne vrtiće, što nije ispunio.
 
Kandidati za moje dogradonačelnike su gospođa Marija Sužnjević i gospodin Mato Palić. Gospođa Marija Sužnjević predsjednica je Matice umirovljenika Grada Osijeka, nezavisna je i nestranačka kandidatkinja, predstavnica umirovljeničke populacije koja zbog dugogodišnjeg vođenja Matice umirovljenika najbolje poznaje probleme s kojima se naši sugrađani treće životne dobi suočavaju. Gospodin Mato Palić doktor je pravnih znanosti, docent na Pravnom fakultetu, ustavno-pravni stručnjak koji je magistrirao upravo na temu lokalne samouprave.
 
Ovim putem pozivam i predstavnike medija da organiziraju sučeljavanja i debate na kojima će kandidati moći predstaviti sebe i svoj program, a naši sugrađani dobiti više informacija o kandidatima – rekao je na predstavljanju svoje kandidature kandidature Dragan Vulin, prenosi između ostalog HDSSB.