Drage sugrađanke i sugrađani, dragi stanovnici đakovačkih prigradskih naselja

Objavljeno: 04. 05. 2017.


PODIJELI:

Drage sugrađanke i sugrađani,
dragi stanovnici đakovačkih prigradskih naselja,

nakon što sam predstavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Đakova, želja mi je ovim putem neposredno Vam se obratiti.

Kandidirao sam se jer svoje stručno znanje, borbenost i pozitivnu energiju želim prenijeti na naše Đakovo. Teško je gledati u što se zadnjih godina naš grad pretvorio. Sve je manje posla, a i oni Đakovčani koji rade sreću svejedno pokušavaju pronaći u inozemstvu. Svima nam je jasno kako se stvari moraju mijenjati. Model vladanja kojem svjedočimo više od desetljeća očito je potrošen i pripada nekim prošlim vremenima. Potrebna nam je nova energija koja može pokrenuti grad.

Nekada smo bili jaka i ponosna sredina. Sredina u koju se doseljavalo, a ne iz nje bježalo. Đakovo je imalo perspektivu, a Đakovčani osjećaj da njihova sredina, kao i oni sami, napreduje. Sad imamo osjećaj da se drugi gradovi i općine razvijaju i napreduju, a naš grad nazaduje. Svi skupa slušamo priče o boljem sutra koje nikako da dođe. Meni je, kao mladoj osobi koja svim srcem želi ostati u svom gradu, dosta.
Vjerujem da je i Vama.

Smatram da Đakovo zajedno sa svojim prigradskim naseljima, kao sastavni dio Europske unije, zaslužuje odlučan i jasan iskorak u svome razvoju. Želim snažno i jako Đakovo, srednjoeuropski grad jednakih prilika za sve, slobodnih, ponosnih i sretnih stanovnika koji vole svoj dom.

Kandidirao sam se za gradonačelnika vođen iskrenim i ispravnim namjerama.
U kampanju ulazim nudeći konkretna rješenja za razvoj našega Đakova i svih prigradskih naselja. Neopterećen sam prošlošću i potpuno sam okrenut budućnosti. 
Pozivam Vas da zajedno probudimo ovaj uspavani grad, da vratimo budućnost Đakovu!

Znam da je to moguće.

                                   Marin Mandarić
       kandidat za gradonačelnika Grada Đakova