Drama u Gornjoj Bebrini: Za vrijeme požara u kući je bilo sedam osoba

Objavljeno: 27. 03. 2017.


PODIJELI:

Oko 11 sati u tijeku je bio očevid koji bi trebao dati precizan odgovor na pitanje što je uzrok velikog požara koji je izbio noćas između pola jedan i jedan, a u kojem je izgorjelo gotovo cjelo imanje – piše Sbplus.hr.

GORNJA BEBRINA – Nas sedmero je bilo u kući. Nas da mama vikom nije probudila, svih sedmero bi izgorilo – još uvijek vidno potrešen kazao je Stjepan Lukačević, čija je obitelj u noćašnjem požaru ostala bez krova nad glavom.

Požar je izbio, kako kaže Stjepan, negdje između pola jedan i jedan. – Mama je spavala u kući pokraj ove u kojoj smo spavali supruga, ja, kćer, sin i snaja s dvoje djece. Nju je probudilo pucketanje i kroz prozor je vidjela vatru te je počela galamiti. Uspjela nas je, srećom probuditi. U toj panici prvo smo spašavali unučad, onda smo tražili dokumente. Pokušali smo izvući i životinje. Kravu je valjda dim ugušio pa je pala pred vrata tako da nismo mogi unutra, a u tom spašavanju lakše je ozlijeđen susjed koji nam je odmah pritekao u pomoć – priča Stjepan, kojem je požar progutao kuću, štagalj, pola gospodarskih zgrada.

– Izgorjela nam je krava, krmača, dvije svinje od po 45 kilograma. Izgubio sam i svoju kuju – jedva susprežući suze priča Stjepan, koji ni sam ne zna kako je moglo doći do požara. Predpostavlja kako bi ishodište moglo biti u štaglju gdje su imali bale djeteline i slame. – Tu su bili i pilići. Je li možda štakor pregrizao kabl ili šta se dogodilo ne znam. Kako god živa je glava, a sada se treba okrenuti popravku – govori Stjepan, koji je inače uposlenik Brodske Posavine. Kaže kako ga je dirketor Pero Ćosić već kontaktirao te će, zajedno sa županom Danijelom Marušićem sutra obići dom Lukačevića kako bi vidjeli na koji način mogu pomoći ovoj obitelji – više na Sbplus.hr.