DRAŽESNA KOALICIJA HDSSB I HDZ UVUKLA I GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO U OBMANU JAVNOSTI

Objavljeno: 20. 11. 2014.


PODIJELI:

dj

Gradska vlast i Gradsko izborno povjerenstvo zajedničkim su znanjem i zalaganjem obmanuli građane grada Đakova pred predstojeće Izbore za vijeće mjesnih odbora.

U SDP-u strahujemo da je ova obmana samo uvertira u ono što će se dogoditi na dan izbora 30. studenog.

Naime, od 4 člana svakog biračkog odbora, od kojih po zakonu 2 člana bira pozicija, a 2 opozicija, inženjeringom Gradskog izbornog povjerenstva i koalicije HDZ i HDSSB s ostalim partnerima, spomenuta koalicija je na 14 biračkih mjesta dobila po 3 člana, a na preostala 2 biračka mjesta sva 4 člana uz HSP AS, stranku koja više niti ne postoji. Kako nepostojeća stranka može imati svoje članove u biračkom odboru? Kolika je bahatost HDZ-a govori i činjenica da su od 32 mjesta u odborima namjenjena poziciji, predložili čak 41 svog člana. Svatko tko poznaje osnovne matematičke operacije jasno vidi da je Dražesna koalicija sebi besramno dodijelila natpolovičnu većinu u svakom biračkom odboru. Pitanje je s kojim ciljem?

Tumačenjem da se po osjećaju određuje tko je pozicija, a tko opozicija Gradsko izborno povjerenstvo je nažalost stalo na stranu nepravde pokazavšti tako svoju potpunu neprofesionalnost. Dovoljno je podsjetiti tko je izglasao i iz čijih redova predsjednika Gradskog vijeća i tko dražesno podržava Gradski proračun, poskupljenje smeća u Đakovu i pripajanje Ljekarne Đakovo Osijeku…

SDP je na ove nepravilnosti u radu Gradskog izbornog povjerenstva ukazao na svim dosadašnjim sastancima organiziranim radi Izbora za vijeće mjesnih odbora, ali je Gradsko izborno povjerenstvo predvođeno gospodinom Kuburićem zažmirilo na iste te nepravilnosti. Zbog navedenog, GO SDP-a Đakovo traži ostavku odnosno smjenu Gradskog izbornog povjerenstva.

GO SDP-a Đakovo