Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak u posjetu Đakovu

Objavljeno: 21. 04. 2021.


PODIJELI:

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak posjetio je danas Đakovo. U Maloj gradskoj vijećnici ugostio ga je gradonačelnik Marin Mandarić koji je ovom prigodom s uglednim gostom održao radni sastanak nakon čega je uslijedio obilazak nekih od sportskih objekata na području Grada Đakova.

 

Gradonačelnik je s državnim tajnikom razgovarao o spremnim projektima za nova ulaganja u sportsku infrastrukturu među kojima je i Društveno-teniski centar na prostoru Teniskog kluba Đakovo, projekt vrijedan oko 25 milijuna kuna. U pratnji gradonačelnika državni tajnik Družak posjetio je oba stadiona HNK-a Đakovo-Croatia gdje ga je s radom Kluba i ulaganjima upoznao predsjednik Ivan Mikulić.

Gradonačelnik je gosta upoznao i s dosad realiziranim projektima poput uređenja unutarnjeg prostora i tribina na nogometnom stadionu Croatia 1971 u što je uloženo 2,2 milijuna kuna. Spomenut je i projekt izgradnje malonogmetnog terena s umjetnom travom vrijedan 1,3 milijuna kuna na stadionu Đakovo za što je Središnji ured za šport odobrio 484.466,50 kuna. Gradonačelnik Marin Mandarić podsjetio je i na ulaganja Grada Đakova u izgradnju svlačionica na stadionu NK „Slavonac“ Đurđanci u iznosu od 200.000,00 kuna kao i na ulaganje od 470.000,00 kuna u proširenje prostora NK-a „Omladinac“ Selci Đakovački.

Državni tajnik Družak posjetio je teren Odbojkaškog kluba Đakovo u sklopu Gradskog bazena gdje je s Draganom Božićem razgovarao o mogućnostima izgradnje novih terena za odbojku na pijesku za što se priprema projekt koji će biti prijavljen resornom ministarstvu za sufinanciranje. Posjet Đakovu zaključio je na teniskim terenima Teniskog kluba Đakovo. Predsjednik Mišo Mesić je putem video prezentacije državnog tajnika upoznao s projektom izgradnje Društveno-teniskog centra. Rečeno je kako je dokumentacija za ovaj projekt spremna, ishođena je građevinska dozvola kao i izvedbeni projekt. Čim se otvore prvi javni pozivi iz Europskih fondova, kako je rekao gradonačelnik Marin Mandarić, projekt će biti apliciran. Državni tajnik Tomislav Družak na kraju posjeta je zaključio kako se u Đakovu s puno ljubavi i pažnje pristupa razvijanju strateške nacionalne djelatnosti, sportu.

Iznimno smo sretni što se diljem Lijepe naše ulaže u sportsku infrastrukturu s obzirom na važnost tjelesne aktivnosti te je takvo ulaganje važno za osiguravanje uvjeta vrhunskim sportašima, ali i svim rekreativcima za bavljenje sportom. Ministarstvo turizma i sporta je putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinanciralo izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom čime je Đakovo postalo bogatije za još jedan sportski objekt. Upravo su Stadion Đakovo te teren za odbojku i teren za tenis primjer koliko je ulaganje u sportsku infrastrukturu doprinijelo razvitku sporta grada u srcu Slavonije. – rekao je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta. (Foto: Grad Đakovo)