ĐURO KEDVEŠ 30 GODINA SVEĆENIŠTVA – IN MEMORIAM

Objavljeno: 03. 07. 2015.


PODIJELI:

đuro kedveš

Đuro Kedveš rođen je 19. rujna 1958. godine u Širokom Polju, u obitelji Ivana i Elizabete rođene Hritić.

Za đakona je zaređen u katedrali, u Đakovu 18. prosinca 1983. godine. Za svećenika je zaređen 23. rujna 1984. godine u Đakovu, mladu misu održao je u rodnom Širokom Polju 1984. godine.

mlada misa đuro kedvešU Širokom Polju proslavio je i 20 godina misništva. Nakon mlade mise bio je na službi 2 godine u Donjem Miholjcu kao kapelan, a zatim je dobio na upravljanje župu u Surčinu gdje se zadržao gotovo 20 godina, i nakon toga je došao u Vrpolje.

"U vrijeme domovinskog rata biti katolički svećenik u Srijemskom dijelu naše Đakovačke biskupije nije bilo ni malo lako, Đuro je ostao sa svojim vjernicima unatoč brojnim prijetnjama i devastacijama" – rekao je u misnoj propovijedi prigodom 20 godina Đurinog svećeništva, pater Galauner isusovac koji je rodom iz Tomašanaca a, na službi u Beogradu.

mlada misa (2)Na proslavi 20 godina misništva bilo je prisutno sedam svećenika:naš tadašnji župnik Frok Zefiq, propovjednik pater Galauner, pater Pero Mijić iz Osijeka, Đurin kum na mladoj misi vlč.Geza Varga,svećenik iz naše župe (iz Beketinaca) vlč.Ivan Milanović, svećenik iz naše župe (iz Vuke) vlč.Šimo Domazet i još jedan bivši naš župnik pokojni vlč.Mirko Bingula. Nakon misnog slavlja na kojem je sudjelovalo oko 500 vjernika, program je bio nastavljen nastupom pjevačkog muškog zbora ''Zrinski'' iz Osijeka i nastupom KUD-a Širokopoljac.

/ Izvor: "Župa Vuka", Uvratine (travanj 2005. godine) /