Dva Stjepana, dva gola, za drugo mjesto Hajduka

Objavljeno: 12. 05. 2019.


PODIJELI:

Na krilima dva Stjepana (Gurdon i Đambić) Hajduk je možda lakše od očekivanog prošao Semeljce i došao do tri izuzetno značajna boda (6 bodova sa dva vezana gostovanja) u daljnjoj trci za drugo mjesto.

 

SEMELJCI: POLET – HAJDUK (Široko Polje) 0:2 (0:1)

Sudac: Čota Filip

POLET: Drenić Zoran – Knežević Boris – Bratić Stjepan – Veber Hrvoje – Rebić Antonio – Gavran Ante (76. Josipović Ivan) – Đuretković Ivan – Šargovinski Borna (66. Vuksanović Matija) – Marčičević Ivan (55. Stanković Stanislav) – Vuksanović Mario – Paradžik Petar 

HAJDUK: Ivić Mario – Blažević Nikola – Ljubić Marko – Gurdon Stjepan – Ognjenović Ivan – Đambić Stjepan – Džambić Nikola (31. Đambić Matija) – Bjelobrk Marko (68. Jelenčić Patrik) – Penava Marin (55. Vinko Leo) – Ivić Anđelo (85. Kovačević Marko) – Džambić Kristijan

Strijelci: 0:1 Gurdon Stjepan (5.), 0:2 Đambić Stjepan (61.)

MAJSTORIJA PENAVE I GOROPADNI STJEPAN GURDON

U utakmici sa dosta prigoda na obje strane Hajduk je imao dva Stjepana (a jedan od njih je i prvi strijelac lige) koji su znali u pravom trenutku golovima primiriti domaćina.

Već u 5. minuti Marin Penava je sjajno odigrao povratnu loptu, nakon što je prošao dva igrača, Stjepan Gurdon to ne propušta i lako dolazi do 23. gola u sezoni – 0:1.

Uz još nekoliko prilika na obje strane, ključno je napravio u 26. minuti opet Stjepan Gurdon, kada je pobjegao domaćoj obrani, Antoniu Rebiću ništa nije preostalo nego da rušenjem Hajdukovog napadača spriječi izglednu priliku za gol.

Crveni karton za domaćeg braniča, nakon ranog vodstva samo je bilo još vode na Hajdukov mlin.

Na poluvrijeme se odlazi sa minimalnim vodstvom Hajduka, ali i igračem više u polju. 

STJEPAN ĐAMBIĆ ZAKLJUČIO PRIČU

Drugo poluvrijeme proteklo je slično kao i prvo, u obostrano otvorenoj igri gdje su obje ekipe imale svoje šanse.

Nakon što je Ivan Ognjenović nabacio iz prekida, Stjepan Đambić glavom u 61. minuti završava priču u Semeljcima – 0:2.

Uz sva nastojanja domaćina da smanji rezultat, Hajduk je mogao 5 minuta prije kraja i do trećeg gola, ali se Marko Kovačević preplašio prilike u debitantskom nastupu.

Igor Mandić, trener Hajduka:

ČESTITAM SVOJIM IGRAČIMA NA TRUDU I ZALAGANJU – ZA POJEDINCE KOJI NISU DOŠLI NA UTAKMICU SANKCIJE

Danas smo otišli u Semeljce umorni (kirvaj dan prije) i bez 4 igrača iz prvih 11, i odigrali smo jako dobro. Mislim da smo cijelu utakmicu bili bolji i zasluženo pobijedili, iako je i domaćin imao jako dobre šanse. Čestitam svojim igračima na trudu,zalaganju i borbenosti (pogotovo Marko Kovačević i Marko Džambić koji su prvi puta nastupili za seniorsku momčad). Dok će pojedinci koji se danas nisu pojavili biti sankcionirani na odgovarajući način. Domaćin dobar, korektan- želim im sreću u nastavku prvenstva. Suci odlični.