Dvorana u Satnici Đakovačkoj bit će završena ove godine

Objavljeno: 19. 07. 2017.


PODIJELI:
Gradnja nastavno-sportske dvorane u Satnici Đakovačkoj počela je još 2012. godine, međutim iako je trebalo samo 2-3 mjeseca za njen završetak, uslijed stečaja izvođača, radovi su zaustavljeni 2014. godine.

Potom je zbog izgradnje mjesne kanalizacije mijenjana i projektna dokumentacija, no sagi o izgradnji dvorane napokon se nazire kraj – između četiri pristigle ponude 14. srpnja izabrana je najpovoljnija, a narednih dana potpisat će se ugovor s novim izvođačem radova. Vrijednost predstojećih poslova je 1,6 milijun kuna, a rok završetka bit će osam mjeseci. 

Upravo završetak nastavno-sportske dvorane bila je prva točka radnog sastanka župana Ivana Anušića s načelnikom Općine Satnica Đakovačka Željkom Šimićem i njegovim suradnicima održanog 18. srpnja u općinskom središtu. Nakon uvida u trenutno stanje ove županijske investicije, župan je naglasio kako su sredstva osigurana, potpisivanje ugovara s izvođačem slijedi, a izvođenje radova može se potom ubrzati, pa je zaključio da se dvorana može i treba završiti i za dva mjeseca, dakle prije kraja 2017. godine. 

Zajednički će se tražiti rješenje za dogradnju kanalizacije ulicama Šumski put te Hrvatskih branitelja s odvojkom Braće Radića u Satnici Đakovačkoj, kao i kanalizacije u Gašincima, no pomoć će se tražiti i od Hrvatskih voda.

Župan će pomoći općinskom čelništvu i oko traženja rješenja za nastavak izgradnje cesta uništenih za vrijeme izgradnje autoputa, rekonstrukciju lokalnih cesta, kao i održavanje nadvožnjaka nad autoputom.
Na kraju, župan Ivan Anušić je najavio potporu za nastavak projekta „Uređenje turističkog lokaliteta – Jezerce“, čija je ukupna vrijednost 700.000 kuna. Projekt je prihvatilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te sufinanciralo sa 300.000 kuna – navodi se između ostalog iz Osječko-baranjske županije.