FORUM ŽENA I FORUM SENIORA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA DJETETA: SVAKOG DANA U GODINI MORAMO BRINUTI O PRAVIMA DJECE I GRADITI DRUŠTVO U KOME ĆE DJECA IMATI UVJETE ZA OSOBNI RAST I RAZVOJ

Objavljeno: 19. 11. 2016.


PODIJELI:

sdpforum-zena

Sutra se, kao podsjetnik na 20. studenoga 1959. godine kada je Generalna skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, obilježava Međunarodni dan djeteta.

Cilj Međunarodnog dana djeteta je podsjeti javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od nasilja i raznih oblika diskriminacije. To je dan kada smo dužni senzibilizirati ustanove koje se bave ljudskim pravima i slobodama na prevenciju u zaštiti, ali i na unaprjeđenje dječjih prava jer su ta prava temelj izgradnje naprednog društva.

Dužnost nam je senzibilizirati i sve gradske ustanove i organizacije s područja Grada, koje rade sa djecom i mladima, da svakog dana u godini brinu o njihovim pravima.

Djeca i mladi zaslužuju da im u nasljeđe ostavimo temelje na kojima će graditi društvo mira i sretne djece koja imaju uvjete za osobni rast i razvoj te društvo u kome se poštuju temeljna ljudska prava i dostojanstvo.

Forum žena SDP-a Đakovo i Forum seniora SDP-a Đakovo

 

 

.