FORUM ŽENA I FORUM SENIORA SDP-a ĐAKOVO POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA POZIVA GRADSKU VLAST DA POČNE SUSTAVNO BRINUTI O GRAĐANIMA TREĆE ŽIVOTNE DOBI U NAŠEM GRADU

Objavljeno: 30. 09. 2016.


PODIJELI:

forumzena

Sutra se obilježava Međunarodni dan starijih osoba.

Dan je to koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda s ciljem osiguravanja životne sredine prilagodljive potrebama stanovnika treće životne dobi.

Na tragu spomenutoga, dužnost svih nas je osigurati ispunjenje osnovnih životnih i društvenih potreba naših najstarijih i ne dopustiti njihovu marginalizaciju. Socijalni položaj osoba treće životne dobi često je vrlo težak i to je jedan od problema s kojim se u narednim godinama moramo suočiti.

Istodobno, sustav ne pruža potporu članovima obitelji koji brinu o svojim starijima, često i bolesnima, što znači da su nerijetko prepušteni brizi nestručnih osoba. Osobe starije životne dobi, koje su još uvijek radno sposobne, posebno su izložene diskriminaciji pri zapošljavanju, ali i u pristupu zdravstvenoj zaštiti.

Položaj starijih osoba u Hrvatskoj bio bi u određenoj mjeri poboljšan kada bi se poradilo na njihovoj informiranosti. Prvi korak možemo napraviti sami u našoj lokalnoj zajednici i ovo je prijedlog i poziv gradskoj vlasti da počne sustavno brinuti o građanima treće životne dobi u našem Gradu.

Kao znak podrške našim sugrađanima treće životne dobi, Forum žena i Forum seniora SDP-a Đakovo sutra će u 10 sati na gradskom Korzu dijeliti jabuke i poslušati sve vaše prijedlog kojima zajedno možemo poboljšati njihov položaj. U konačnici, to su naši roditelji, djedovi, bake, susjedi… 

FŽ i FS SDP-a Đakovo

 

 

.