FORUM ŽENA SDP-a ĐAKOVO: GRAD NE MARI DOVOLJNO ZA ONE NAJSIROMAŠNIJE, A ONI BOGATI, BLISKI GRADSKOJ VLASTI, POSTAJU JOŠ BOGATIJI. U PRILOG TVRDNJI IDE I FARSA S NEDAVNIM ZAPOŠLJAVANJIMA U GRADSKOJ UPRAVI.

Objavljeno: 20. 02. 2017.


PODIJELI:

Danas se obilježava Svjetski dan socijalne pravde, nastao iz potrebe ujedinjavanja međunarodne zajednice kako bi se zajedničkim naporima nosili s iskorjenjivanjem siromaštva.

Svrha obilježavanja ovoga dana je šire razumijevanje zajedničke odgovornosti za situaciju u društvu, a samim time i našu obavezu za stvaranjem društva jednakih prilika za sve.

Svjedoci smo nažalost da nova vlada HDZ-a i Mosta sustavno urušava borbu za društvo jednakih prilika što je pokazala svojom poreznom reformom koja samo produbljuje jaz između siromašnih i bogatih. Siromašni nažalost postaju sve siromašniji, a bogati sve bogatiji.

Isto je nažalost i na lokalnoj razini. Grad ne mari dovoljno za one najsiromašnije, a oni bogati, bliski gradskoj vlasti, postaju još bogatiji. U prilog tvrdnji ide i farsa s nedavnim zapošljavanjima u gradskoj upravi.

Socijalna prava u našem gradu svake su godine sve ugroženija, a gospodarska devastacija grada prepoznaje se u činjenici da se u Đakovu već godinama ne otvaraju nova radna mjesta.

Vrijeme je da se građanima vrati dostojanstvo, da se otvore jednake prilike svima i da se konačno počne planski upravljati gradskim proračunom, ali i da gradske politike poštuju ljudska prava baš svakog građanina našega grada.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Đakovo