Glavaš: Da baš svaka šuša i 25 godina po završetku rata dobije status branitelja, to mi je potpuno neprihvatljivo

Objavljeno: 04. 02. 2021.


PODIJELI:

Odgovorno tvrdim da između 250 i 300 tisuća ljudi, koji sada imaju status branitelja, to uopće nisu trebali dobiti, rekao je Branimir Glavaš za Novi list.

 

250 – 300 TISUĆA LJUDI UOPĆE NISU TREBALI DOBITI STATUS BRANITELJA

– Odgovorno tvrdim da između 250 i 300 tisuća ljudi, koji sada imaju status branitelja, to uopće nisu trebali dobiti. Moja je procjena da je u Domovinskom ratu sudjelovalo približno 250 tisuća naših građana. Svi ostali koji su formalno branitelji zlorabili su sustav ili im je to čak vlast omogućila. Neću reći da su to lažni branitelji, ali branitelji sigurno nisu bili. Razumijem i da su, primjerice, kirurzi u ratnim zonama branitelji, ali da baš svaka šuša i 25 godina po završetku rata dobije ovaj status, to mi je potpuno neprihvatljivo. Nije mi jasno kako je moguće da se i dalje mijenja zakon kako bi još neki bili branitelji. Uvjeren sam da ti novi nemaju nikakve veze s Domovinskim ratom i da samo pokušavaju steći nekakve povlastice, rekao nam je jučer Glavaš.

OVAJ ĆE POLITIČKI POTEZ SKUPO KOŠTATI HRVATSKU DRŽAVU – TREBA NAPRAVITI REVIZIJU I SMANJITI BROJ BRANITELJA

Predsjednik HDSSB-a ističe da je sve to njemu – smiješno.

– Ne samo da je smiješno, nego je u pitanju krivi korak Plenkovićeve vlade. Ovaj će politički potez izmjene Zakona skupo koštati hrvatsku državu još desetljećima. Gdje su ti branitelj bili 91.? Kada sam početkom prosinca 91. preuzeo zapovijedanje obranom Osijeka, grad je branilo između 2.300 i 2.500 naoružanih ljudi, vojnika i policajaca. Trebalo bi napraviti reviziju i smanjiti broj branitelja umjesto što se, zbog glasova na izborima, proizvode novi, zaključuje Glavaš između ostalog za Novi list.