02.11.2018

Goran Soldo vraća se u Univerzal!?

Bivšeg predsjednika gradskog vijeća Đakova Gorana Soldu lokalna komunalna tvrtka Univerzal mora vratiti na posao.

Lani je, kaže sud, nezakonito u njoj dobio otkaz. Mora mu se platiti i razliku plaća od ukupno 115 tisuća kuna – piše Telegram o najnovijem previranju u Đakovu.
Telegram je dobio uvid u ovu nepravomoću presudu na koju se tvrtka Univerzal može žaliti u idućih par dana.
Naime, Soldu, koji je ranije izbačen iz HDZ-a te je prešao u HSS, a bio je u tom času predsjednik gradskog vijeća Đakova, za člana Nadzornog odbora postavlja bivši gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

Na funkciji predsjednika Nadzornog odbora Soldo je, krajem 2014., dočekao i imenovanje novog direktora Univerzala Mile Kaselja. On pak Soldu postavlja za svog savjetnika, što je prije toga odobrila skupština tvrtke s Vinkovićem na čelu. 

Nakon lokalnih izbora, Kaselja, tada novi gradonačelnik Marin Mandarić smjenjuje s čela Univerzala, i kao obnašatelja dužnosti postavlja Stjepana Ripića.

On, Soldi, koji je još uvijek član gradskog vijeća, ali u oporbi, 13. prosinca prošle godine daje izvanredni otkaz. Kao razlog otkaza spominju se problematične javne nabave iz vremena dok je Soldo bio savjetnik direktora. Soldo nakon toga podnosi tužbu protiv Univerzala – piše između ostalog Telegram.

OPŠIRNIJE o svemu ipak pročitajte na TELEGRAM.hr.

Please follow and like us:
0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C